Ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ελαιόλαδου παγκοσμίως ο «TerraOlivo» καθιέρωσε ειδικό βραβείο «Best of Crete» για το Κρητικό ελαιόλαδο το μοναδικό που γίνεται ειδικά για συγκεκριμένη περιφέρεια από την Ευρώπη. Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης ήταν εκείνος που παρέλαβε το ειδικό βραβείο ως επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης.

Η παραλαβή του πρώτου βραβείου για τα διαγωνιζόμενα Κρητικά ελαιόλαδα έγινε από τον παραγωγό-τυποποιητή Γιώργο Ανδρεαδάκη και αφορούσε στο προϊόν «Critida Premium PDO Messara» που παράγει. Για αυτή του τη βράβευση έλαβε συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Μανόλη Χνάρη. «Είναι πολύ σημαντικό που τα Κρητικά προϊόντα διακρίνονται και βραβεύονται διεθνώς για την εξαιρετική ποιότητα τους. Η Περιφέρεια Κρήτης προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με τους φορείς, τους παραγωγούς, προτάσσοντας το τρίπτυχο ταυτότητα-ποιότητα-ανταγωνιστικότητα» δήλωσε o Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος συνεχάρη επίσης και όλους τους παραγωγούς-εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Στο γεγονός ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για την Κρήτη αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός επίσης, ότι υπάρχει χωριστή κατηγορία διάκρισης «BEST OF CRETE» για τα ελαιόλαδα του νησιού μας, που δε συμβαίνει με καμία άλλη Περιφέρεια, αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών, που κάνουμε ως Περιφέρεια Κρήτης με τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου και παράλληλα αποτελεί την αναγνώριση του νησιού μας ως μία από τις κυριότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές.»

Ο διαγωνισμός «TerraOlivo» διοργανώθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά και κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης απονεμήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 34 βραβεία εκ των οποίων τα 15 ήταν για Κρητικά ελαιόλαδα. Στο διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν 20 χώρες με περισσότερα από 630 δείγματα από 65 διαφορετικές ποικιλίες. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 36 διακεκριμένες προσωπικότητες 7 χωρών, σε αυτήν συμμετείχαν και δύο Ελληνίδες η Ελευθερία Γερμανάκη και η Χρύσα Γιατρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας