Δήμος Ρεθύμνης

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για την τουριστική περίοδο του 2019 ανακοίνωσε ο Δήμος Ρεθύμνης, προϋπολογισμού 152.300 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα στόχο έχει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προσέλκυση τουριστών υψηλής ποιότητας, την ομαλότερη γεωγραφική διασπορά της τουριστικής κίνησης και στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου αξιοποιώντας τους οικισμούς και τον πλούτο τους και η αύξηση επισκεπτών από αγορές-στόχους.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Εργασίες πληροφόρησης επισκεπτών με τη λειτουργία info-points.

Εκτός από την πληροφόρηση στα 2 σημεία πληροφόρησης που διαθέτει ο Δήμος Ρεθύμνης, εξετάζεται και η τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων πληροφόρησης σε καίρια σημεία της πόλης για την καλύτερη και πληρέστερη πληροφόρηση .

Στα Κέντρα Πληροφόρησης, μπορούν να προβληθούν θεματικά μενού από εστιατόρια, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, θεματικές παρουσιάσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους ενώ σημαντικά λαογραφικά και θεματικά μουσεία, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που οργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έχουν την ευκαιρία να προβληθούν και να προταθούν στους επισκέπτες από τα εν λόγω κέντρα.

  • Εργασίες διαδικτυακής προβολής

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διαχείριση περιεχομένου ιστοσελίδας και κοινωνικών δικτύων, την προώθηση σε μηχανές αναζήτησης , τη δημιουργία και παρακολούθηση διαφημιστικών καμπανιών, ενέργειες αλληλεπίδρασης με τον επισκέπτη, καθώς και τη δημιουργία ερωτηματολογίων και διαγωνισμών με στόχο την αύξηση επισκεψιμότητας.-Επαφές με τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, όπως πραγματοποίηση συνεντεύξεων, αρθρογραφία και storytelling.

  • Δημιουργία προωθητικού υλικού και διαφημιστικών εντύπων

Ενδεικτικά αναφέρεται η δημιουργία εντύπου προβολής φυσιολατρικού και περιπατητικού τουρισμού, εξειδικευμένα έντυπα με θεματολογία Γαστρονομία, Οίνος και Τοπικά Προϊόντα, Περιπέτεια, Αρχαιολογία και Πολιτισμός.-Διοργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων.

  • Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Η καταγραφή και σηματοδότηση μονοπατιών, προβολή και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό. Επίσης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον γαμήλιο τουρισμό, τον τουρισμό πολυτελείας τον γαστρονομικό, περιπατητικό οικογενειακό και πολιτισμικό τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας