ΞΕΕ, Φόρουμ Φιλοξενίας

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε το ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), καθώς αποφάσισε σήμερα να δωρίσει το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη που δίνει κατά του COVID-19. Το ΔΣ προχώρησε σε αυτή την απόφαση, προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια της χώρας παρά την πρωτόγνωρη κρίση που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ΔΣ του ΞΕΕ η απόφαση αυτή συνιστά έκφραση της διαρκούς προσφοράς των ελληνικών ξενοδοχείων προς την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται ότι το ΞΕΕ έχει ανακοινώσει και προχωρά στη δημιουργία του εξειδικευμένου φορέα “Hotels For” για την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής ευθύνης, συμβατών με τους στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μετά την απόφαση για την δωρεά στο ΕΣΥ ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε σχετικά: «Οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουμε αποδείξει ότι  ξέρουμε να βάζουμε πάντα “πλάτη” στα δύσκολα. Έτσι και τώρα, σε αυτή την πρωτόγνωρη, παγκόσμια συγκυρία, είμαστε παρόντες στο προσκλητήριο της κοινής προσπάθειας για το συλλογικό καλό.  Παρά το μεγάλο πλήγμα που υφίστανται οι επιχειρήσεις μας, η απόφαση για τη δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο δημόσιο σύστημα υγείας ήταν για μας αυτονόητο καθήκον.  Αποτελεί δε την ελάχιστη έκφραση της ευγνωμοσύνης μας προς το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που με τη δική του καθημερινή μάχη σώζει ζωές, γεννάει την ελπίδα και δίνει την ανάσα για να ξανανοίξει η οικονομία της χώρας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας