εστίαση

Διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 δίνει το υπ. Υγείας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1) Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

2) Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.

Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

3) Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr

4) Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

Αναμένεται η κορύφωση νέου κύματος

Στα μέσα Αυγούστου αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να στρέφουν την προσοχή τους στα νησιά δεδομένου ότι διανύουμε τουριστική περίοδο, και να απευθύνουν έκκληση για περισσότερους εμβολιασμούς.

Χαρακτηριστική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη για εβδομαδιαίο μέσο όρο γύρω στα 3.400 κρούσματα στις 10 με 12 Αυγούστου. Όπως εξήγησε σήμερα στο Mega to σενάριο για 3.400 κρούσματα την ημέρα είναι το χειρότερο, ενώ «το πιο ήπιο σενάριο είναι για 2.800 κρούσματα την ημέρα».

 Ανησυχία για τα νησιά

Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε ειδική αναφορά μάλιστα για την πορεία της πανδημίας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, εστίασε ωστόσο σε νησιά και συγκεκριμένα στη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Πάρο, τη Σαντορίνη, αλλά και στην Κρήτη (κυρίως για τα Χανιά και το Ηράκλειο). Ειδικά για τη Σαντορίνη ανέφερε ότι ενώ είχε παρατηρηθεί πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αναζωπύρωση του ιικού φορτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας