Τους βασικούς άξονες της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού για 365 μέρες τον χρόνο και στις 13 περιφέρειες της χώρας παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην Κομοτηνή, από το βήμα των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με όλους τους τοπικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σημειώνοντας ότι έτσι επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τόνισε, μάλιστα, ότι προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται ολόκληρη η κυβέρνηση «γιατί μέσα από τη συλλογική δουλειά ξεπερνιούνται προβλήματα και εμπόδια και οδηγούμαστε στην τουριστική ανάπτυξη».

«Στόχος μας», επισήμανε η υπουργός, «είναι ο τουρισμός 365 μέρες τον χρόνο. Μέσα από την τουριστική ανάπτυξη επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πολλαπλά οφέλη σε όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες. Να αναδείξουμε νέους ελληνικούς προορισμούς. Να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Να δώσουμε επαγγελματική διέξοδο στους νέους μας και να εξασφαλίσουμε μέσα από τον τουρισμό συνθήκες ευημερίας και προόδου για τη χώρα μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Κουντουρά στα πολύ μεγάλα ποσοστά αφίξεων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας: «Υπήρξε για τρία συνεχόμενα χρόνια ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας: Το 2015 26 εκατ., το 2016 28 εκατ., το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά με πάνω από 30 εκατ. αφίξεις, συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού κρουαζιέρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας