Στην Τελετή Απονομής των Healthy Diet Awards 2020, η οποία διοργανώθηκε για 1η φορά φέτος από την Boussias Communications, επιβραβεύτηκε η αριστεία και η καινοτομία, στα προϊόντα των εταιρειών που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Σε εκδήλωση αφιερωμένη στους νικητές της φετινής διαδικασίας, περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες Υγείας και Διατροφής, Healthy Food Influencers, Food Bloggers καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στο Athenaeum InterContinental Athens, επικροτώντας την καινοτομία σε τρόφιμα, ποτά και συμπληρώματα, τα οποία μπορούν να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής.

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με την παράδοση του Τιμητικού Βραβείου, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, η οποία ξεχωρίζει για τα βιολογικά βραβευμένα προϊόντα της ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες καινοτόμες διαδικασίες. Το τιμητικό βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος Βατοπεδίου, Μανώλης Βαρσαμίδης.

Συνολικά, διακρίθηκαν 47 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε προϊόντα υγιεινής διατροφής.

Πιο συγκεκριμένα, Χρυσό Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Arla Foods Hellas, Barilla Hellas, Chrysallis Proderma, Hippocrates Farm, Innovis Pharma, Nestle Hellas, O-Biotique, Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, Βιομηχανία Ζυμαρικών “Ήλιος”, Γαλακτοκομικά Μανδρέκας, Παστελια Jannis, Δέλτα Τρόφιμα, Όλυμπος – Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Όμιλος Ανδρομέδα, Melissa Κίκιζας και Χρυσά Αυγά. Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέστησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Arla Foods Hellas, Barilla Hellas, Hippocrates Farm, Innovis Pharma, Nestle Hellas και Όλυμπος – Ελληνικά Γαλακτοκομεία. Τέλος η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των δύο Grand Awards, όπου τα «BARILLA Legumes» αναδείχθηκαν Healthy Food & Beverage Brand of the year και η «BARILLA» αναδείχθηκε Healthy Food & Beverage Company of the year.

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor Author, Co Founder Wellness Project, στην εταιρεία Boussias Communications, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας των συγκεκριμένων βραβείων η οποία προήλθε μέσα από την παγκόσμια αύξηση της αγορά της υγείας και της ευεξίας, ενώ όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «Τα συγκεκριμένα βραβεία της καινοτομίας έχουν στόχο να στηρίξουν και να αναδείξουν την βιομηχανία της υγιεινής διατροφής. Τα βραβεία αυτά αποτελούν τον πρώτο κύκλο από μια σειρά βραβείων που έχουν σχεδιαστεί και αντιπροσωπεύουν τον χώρο της ολιστικής ευεξίας και της ποιότητας της ζωής. Πρόκειται για μια νέα ελκυστική προσέγγιση μιας αγοράς η οποία μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς».

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Ζαμπέλας, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έστειλε το δικό του μήνυμα στους νικητές της βραδιάς και αναφέρθηκε στις καινοτόμες πρακτικές που υπήρχαν σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων ξεχωριστά, με τον ρόλο της Κριτικής Επιτροπής να είναι εξαιρετικά δύσκολος. «Ο ρόλος της κριτικής επιτροπής ήταν ιδιαίτερα δύσκολος γιατί υπήρχαν πολλές υποψηφιότητες και όλες είχαν εξαιρετικά καινοτόμα στοιχεία να επιδείξουν». Παράλληλα, o ίδιος έκανε λόγο για τις νέες προκλήσεις που αναδύονται στον χώρο της υγιεινής διατροφής και τον ρόλο των εταιρειών τροφίμων, ποτών και συμπληρωμάτων που έχουν αναλάβει. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο ρόλος των εταιρειών τροφίμων, ποτών και συμπληρωμάτων διατροφής είναι καθοριστικός καθώς καλούνται να διαχειριστούν τις αλλαγές που επιτάσσει η υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα του ανθρώπου».

Επίσης, χαιρετισμό στην Τελετή απηύθυνε η Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), η οποία και αναφέρθηκε στον ρόλο και στην κατάρτιση που έχει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων έτσι ώστε να παράγει ολοένα και πιο καινοτόμα και υγιεινά προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας