Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι και γεμάτοι εικόνες από  Ελλάδα, έφυγαν οι επισκέπτες του Ελληνικού περιπτέρου στην Παγκόσμια Έκθεση ΕΧΡΟ 2017 στην Αστάνα του Καζακστάν που φέτος ήταν αφιερωμένοι στις .

Το Ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ως επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής , ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Ξανθάκος.

Η ΕΧΡΟ διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού κάθε πέντε χρόνια σε διαφορετική χώρα. Φέτος φιλοξενείται για το τρίμηνο 10 Ιουνίου-10 Σεπτεμβρίου 2017 στην καζακική πρωτεύουσα, με τις χώρες που συμμετέχουν να έχουν τη δυνατότητα να εορτάσουν την «Εθνική τους Ημέρα», ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, να μυηθούν στον πολιτισμό τους. Η χώρα μας είχε την τιμητική της στις 21 Ιουλίου.

Ο ΕΟΤ Ρωσίας ανέλαβε την προετοιμασία όλου του καλλιτεχνικού προγράμματος των εκδηλώσεων για αυτή την ημέρα , καθώς και την προσφορά των ελληνικών τροφίμων και ελληνικών κρασιών στην δεξίωση, που ακολούθησε προς τιμή των Καζάκων αξιωματούχων στο Ελληνικό Περίπτερο . Το ελληνικό περίπτερο καλωσόριζε τους επισκέπτες του με τη φράση Energy is in the AIR!

Banners και video του ΕΟΤ παρουσιάστηκαν στα κεντρικά video wall του περιπτερού, καθώς και στην κεντρική σκηνή εκδηλώσεων της έκθεσης, ταξιδεύοντας τους παρευρι

σκόμενους στα πανέμορφα τοπία της Ελλάδας.

Στην κεντρική σκηνή εκδηλώσεων της έκθεσης, ελληνικό τόνο στην ημέρα έδωσε το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών ΧΟΡΟΠΑΙΓΝΙΟ, το οποίο ήρθε ειδικά από την Ελλάδα για τον σκοπό αυτό.

Μετά το πέρας της επίσημης τελετής, το χορευτικό συγκρότημα συνέχισε τους χορούς του και έξω στον προαύλιο χώρο του Ελληνικού περιπτέρου μέχρι αργά το απόγευμα. Ο ενθουσιασμός του κοινού από τις χορευτικές παραστάσεις ήταν έκδηλος καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, και η προβολή της χώρας μας σημαντική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας