ελληνικός τουρισμός

Η Deutsche Welle κάνει εκτενή αναφορά στην ανάπτυξη που σημειώνει ο ελληνικός τουρισμός, στρέφοντας για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον σε αυτό τον κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της γερμανικής ραδιοφωνίας Deutschlandfunk, επισημαίνει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, ότι το 2018 για την Ελλάδα, ολοκληρώνεται με νέο ρεκόρ στον αριθμό των επισκεπτών.

«Οι αριθμοί δεν είναι ακόμη επίσημοι, αλλά η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλάει σε ταξιδιωτικές εκθέσεις ήδη ιδιαίτερα ανοιχτά γι’ αυτό: Περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες ταξίδεψαν φέτος στην Ελλάδα, κάτι που συνιστά τέταρτο διαδοχικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων. Και αυτή η επιτυχία βοηθά βεβαίως την ελληνική κυβέρνηση στη μάχη που δίνει ενάντια στην κρίση, διότι ο τουρισμός, ως ατμομηχανή της οικονομίας, έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικός στη χώρα», σημειώνει ο Γερμανός ανταποκριτής στο δημοσίευμα που επισημαίνει ότι οι αριθμοί που επικαλείται η Υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά γίνονται άμεσα αισθητοί από πολλούς ξενοδόχους στα ελληνικά νησιά.

«Περισσότεροι επισκέπτες από πιο μακρινές χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ ανακαλύπτουν τον ευρωπαϊκό Νότο και βλέπουν στην περίπτωση της Ελλάδας έναν ασφαλή προορισμό –μεταξύ άλλων και επειδή κατά μέσο όρο έχουν βελτιωθεί ακόμη περισσότερο οι προδιαγραφές των ξενοδοχείων», αναφέρει το Deutschlandfunk.

Αύξηση σημειώνει και ο ατομικός τουρισμός

Ο Γερμανός ανταποκριτής «στέκεται» και στη σημασία του ατομικού τουρισμού για την Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι μια μορφή διακοπών που φέρνει χρήματα σε πιο απόμερους προορισμούς. «Ο ατομικός τουρισμός είναι σημαντική αγορά για την Ελλάδα – μέσω αυτού διοχετεύονται χρήματα και ως εκ τούτου πνέει φρέσκος αέρας για τους τοπικούς ιδιοκτήτες καταλυμάτων και σε αγροτικές περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο ή σε απομακρυσμένα νησιά. Αλλά και ο κλασικός τουρισμός στις παραλίες μέσω των μεγάλων tour operator αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο». Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι το δημοσίευμα επισημαίνει ότι και η επέκταση της τουριστικής περιόδου συνέβαλε στην επιπλέον ανάπτυξη της τουριστικής περιόδου. 

«Η χώρα (σ.σ. Ελλάδα) παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Ορισμένοι τόποι διακοπών έχουν επεκτείνει την τουριστική σαιζόν –μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και για όσους κάνουν περιπατητικό τουρισμό μέχρι και μέσα στον Νοέμβριο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας