Τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τους λόγους σύζευξης των ενεργειών της ελληνικής διπλωματίας με το τουριστικό επιχειρείν επεσήμανε μεταξύ άλλων στους αποφοίτους της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του στα γραφεία της Ακαδημίας.   

Απευθυνόμενος στους νέους διπλωμάτες, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε πως ο τουρισμός και οι φυσικές ομορφιές της χώρας δημιουργούν φίλους της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο κι αυτό είναι ένα κεφάλαιο πολλαπλώς αξιοποιήσιμο από την ελληνική διπλωματία. Ταυτόχρονα, η διπλωματία αναδεικνύοντας και ενδυναμώνοντας την εικόνα της χώρας ανά τον κόσμο ενισχύει και την τουριστική ελκυστικότητά της.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλικός, τουρισμός και διπλωματία συνιστούν μια αμφίδρομη κι αλληλοτροφοδοτούμενη σχέση, και η επιτυχία αυτής αποτελεί παρακαταθήκη για την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους νέους διπλωμάτες τις κρατούσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή,  υπογραμμίζοντας πως ο τουρισμός είναι ένα «πολύ ευαίσθητο προϊόν» που επηρεάζεται άμεσα από τις διακυμάνσεις της συγκυρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας