ξενοδοχείο στο διάστημα

Το 2022 αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο διάστημα και θα προσφέρει στους επισκέπτες του εμπειρίες σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Το ξενοδοχείο στεγάζεται στο διαστημικό σταθμό Aurora Station, παίρνοντας το όνομά του από το Βόρειο Σέλας, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης από την Orion Span, μια εταιρία start-up διαστημικής τεχνολογίας με βάση στο Χιούστον και τη Silicon Valley, η οποία συντίθεται από βετεράνους της βιομηχανίας του διαστήματος με σωρευτικά πάνω από 140 χρόνια εμπειρίας του ανθρώπου στο διάστημα.

Το ξενοδοχείο θα φιλοξενεί 2 μέλη πληρώματος και έως 6 ταξιδιώτες οι οποίοι θα απολαμβάνουν εντελώς αυθεντικές εμπειρίες ζωής με έντονο στοιχείο περιπέτειας, που παραπέμπουν στις συνθήκες εργασίας των αστροναυτών.

ξενοδοχείο στο διάστημα

Ένα ονειρικό διαστημικό ταξίδι

Το ταξίδι των επιβατών θα έχει διάρκεια 12 ημέρες και θα ξεκινά από 9,5 εκατ. δολάρια το άτομο, ενώ κατά τη διαμονή τους στο Aurora Station θα απολαμβάνουν τη συναρπαστική εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας «πετώντας» στους χώρους του ξενοδοχείου, θα θαυμάζουν το Βόρειο και Νότιο Σέλας μέσα από παράθυρα, θα αντικρίζουν τις πόλεις τους από ψηλά, θα συμμετέχουν σε ερευνητικά πειράματα όπως η καλλιέργεια τροφίμων σε τροχιά γύρω από τη Γη (τα οποία θα μπορούν στη συνέχεια να τα πάρουν μαζί τους ως σουβενίρ). Επίσης ια έχουν εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας στο holodeck και θα παραμένουν σε επαφή με αγαπημένα τους πρόσωπα στη Γη μέσω ασύρματου Ιντερνέτ υψηλής ταχύτητας!

Το ξενοδοχείο θα μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες του μέσα σε 24 ώρες θα μπορούν να δουν κατά μέσο όρο 16 ηλιοβασιλέματα και δύσεις ηλίου!

Πριν την αναχώρηση τους οι ταξιδιώτες θα περνούν από τρίμηνο σεμινάριο πιστοποίησης αστροναυτών (Orion Span Astronaut Certification), με το πρώτο μέρος να διεξάγεται διαδικτυακά και τα υπόλοιπα να ολοκληρώνονται με φυσική παρουσία των ταξιδιωτών στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Χιούστον του Τέξας. Ήδη η εταιρία δέχεται κρατήσεις με προκαταβολές (80.000 δολάρια ανά άτομο) για μελλοντική διαμονή στο ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του έτους 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας