Εscarcom

Η Ελληνική εταιρεία Escarcom δραστηριοποιείται τα τελευταία 50 χρόνια στην αγορά των σαλιγκαριών, εξάγοντας σχεδόν όλη την παραγωγή της ενώ το εργοστάσιο επεξεργασίας του είδους που διαθέτει είναι και το πρώτο που δημιουργήθηκε εκτός Γαλλίας, για να εξυπηρετήσει τη γαλλική αγορά.

Η Escarcom της οικογένειας Κοτζαβασίλογλου, εδρεύει στη Σκύδρα Πέλλας, διαθέτει καθετοποιημένη μονάδα, που δραστηριοποιείται σε όλα τα στάδια παραγωγής του σαλιγκαριού, από τη συλλογή έως τη διάθεσή του στα ράφια. Το τελικό προϊόν διατίθεται ως κατεψυγμένο με βούτυρο, σκόρδο και μυρωδικά, γνωστό ως σαλιγκάρι Βουργουνδίας, και ως φιλετάκια σε κονσέρβα.

Στο πλαίσιο της παραγωγικής διαδικασίας, το δυναμικό της εταιρείας συλλέγει τα άγρια σαλιγκάρια ζωντανά από την ελληνική επικράτεια, την ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου και των χωρών της Βαλτικής. Στις εγκαταστάσεις επεξεργάζονται τρία είδη σαλιγκαριών Helix (Pomatia, Lucorum και Aspersa Muller).

Η εταιρεία εισήλθε στην ελληνική αγορά πριν από 30 χρόνια, καθώς διαθέτει το portfolio της στις Θανόπουλος, Γογκάκης, Natural Path, αλλά και σε μικρά σημεία εστίασης και παντοπωλεία. Αναφορικά με τις εξαγωγές, πρώτες έρχονται οι αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης ενώ δραστηριοποιείται σε επίπεδο Β2Β, στον κλάδο των κατεψυγμένων φρούτων και, συγκεκριμένα, στα κεράσια Πέλλας, τα βερίκοκα Κορινθίας και Πέλλας και τα ροδάκινα Πέλλας και Ημαθίας, τα οποία κατευθύνονται στη βιομηχανία της ζαχαρο πλαστικής και της γαλακτοκομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας