Αραβικό κόσμο

75 επιχειρηματίες από τον αραβικό κόσμο, αντιπροσωπεύοντας 9 χώρες, 88 επιχειρηματίες-εκπρόσωποι 62 ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και άλλοι καλεσμένοι παρακολούθησαν την 3η ημερίδα «Επιχειρείν στον Αραβικό Κόσμο» που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στο Divani Caravel Αθηνών.

Η 3η Ημερίδα ξεκίνησε με τις ομιλίες καλωσορίσματος και εναρκτήρια σχόλια από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου, κ.κ. Χάρη Γερονικόλα και Rashad Mabger, και ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες από τον κ. Mr. Tawfic Said Khoury, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της εταιρίας Consolidated Contractors Company S.A., τον βασικό χορηγό της εκδήλωσης, και τον κ. Μάρκο Μπόλαρη, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος εξήρε το έργο του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου και τα αποτελέσματα που παράγουν και προσπάθειές του.

Η πρώτη συνεδρία, της οποίας συντονιστής ήταν ο Dr. Saleh Jallad, Χρηματο-οικονομικός Σύμβουλος, Consolidated Contractors Company (CCC), Εκδότης της Επιθεώρησης Middle East Economic Survey (MEES) & Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΕEΕΑ, παρουσίασε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις επενδυτικές ευκαιρίες στον αραβικό κόσμο. Ο λόγος δόθηκε στους κ. Marwan Emile Toubassi, Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης, στον Dr. Lassaad M’hirsi, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τυνησίας, τον κ. Mohamed Alraeesi, Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον Dr. Hamed Sidi Mohamed, Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας της Μαυριτανίας στην Ιταλία, με παράλληλη διαπίστευση στην Ελλάδα, τον κ. Shorsh Khalid Said, Πρέσβη της Δημοκρατίας του Ιράκ και τον Dr. Mohamed Younis Menfi, Πρέσβης του Κράτους της Λιβύης. Οι Εξοχότατοι κύριοι πρέσβεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού με πληροφορίες για τις χώρες τους, τα επενδυτικά κίνητρα και άλλα σημαντικά ζητήματα περί του «επιχειρείν» σε αυτές.

Έπειτα ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της περιοχής Μοναστήρ της Τυνησίας, από τον κ. Moustafa Ben Tekaya, Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης του Μοναστήρ, Ένωση Βιομηχανίας, Εμπορίου και Χειροτεχνίας της Τυνησίας (UTICA), τον κ. Riadh Ben Aziz, Διευθυντής Τεχνολογικού Κέντρου του Μοναστήρ και την Dr. Nejia Ben Helal, Ιδρύτρια των Μanchester Academy και Oxford House College & Πρόεδρο της Ένωσης Τυνήσιων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Η δεύτερη συνεδρία, συντονιστής της οποίας ήταν ο κ. Spyros Xanthis, Γενικός Διευθυντής, Eurosol P&M GmbH (MENA region) & Μέλος Δ.Σ. ΑΕΕΕΑ, περιλάμβανε εισηγήσεις από τους Έλληνες Συμβούλους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, και πιο συγκεκριμένα από τους κ.κ. Αθανάσιο Μακρανδρέου (Αίγυπτος), Ιωάννη Κατσάρα (Αλγερία), Ευάγγελο Δαϊρετζή (Ερμπίλ, Ιράκ), Ιάκωβο Ραφαήλ Κολλάρο (Λίβανος), Νικόλαο Θωμόπουλο, (Σαουδική Αραβία, με αρμοδιότητα για Ομάν και Υεμένη) και Γεώργιο Σακουφάκη, Τυνησία. Σε αυτή τη συνεδρία, το κοινό έλαβε συγκεκριμένες και άμεσες πληροφορίες σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον των προαναφερθεισών χωρών, την εγκαθίδρυση επιχειρήσεων, τους βέλτιστους τομείς για τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας καθώς και πρακτικές πληροφορίες για το πώς να προσεγγίσουν τις αγορές των χωρών αυτών.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της Ημερίδας, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του μέλους του Επιμελητηρίου, Webster University, Athens Campus, και του Oxford House College στην Τυνησία. Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα της μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και αραβικής πλευράς, για το οποίο το Επιμελητήριό μας είναι υπερήφανο.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με εντατικές συναντήσεις B2B μεταξύ των Αράβων επισκεπτών επιχειρηματιών από Αίγυπτο, Ιράκ (Βαγδάτη και Κουρδιστάν), Ιορδανία, Λίβανο, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τυνησία και Υεμένη και τους Έλληνες ομολόγους τους σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας