Τα 15,10 δισ. δολάρια ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας το 2028, καταγράφοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 11% για την περίοδο από το 2022 έως το 2028, όπως προκύπτει από νέα έκθεση της Grand View Research.

Η ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας υποκινείται από την αυξανόμενη δημοφιλία των θεματικών κρουαζιέρων που προσελκύουν πολλές διαφορετικές ομάδες καταναλωτών. Οι θεματικές κρουαζιέρες για παιδιά, για γιόγκα, μυστηρίου και περιπέτειας τείνουν να προσφέρουν μεγαλύτερες δόσεις διασκέδασης στον προορισμό έναντι της κλασικής κρουαζιέρας.

Κυρίαρχη περιοχή για την παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας το 2021 ήταν η Β. Αμερική, καταλαμβάνοντας το 50% των συνολικών εσόδων. Παράγοντες που οδήγησαν την περιοχή σε αυξημένο μερίδιο στα έσοδα, ήταν η ανεπτυγμένη ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, η ισχυρή παρουσία βασικών παικτών της αγοράς και οι υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες.

Ακολούθησε η Ευρώπη στη δεύτερη θέση, με μερίδιο 25% στα έσοδα το 2021. Η αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμο τουρισμό τροφοδοτεί την ανάπτυξη της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης και είναι πιο επωφελής για τους μικρούς και μεσαίους tour operators συμβάλλοντας στη δημιουργία υψηλότερων εσόδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας