Ιταλία τουρίστες

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), που διενήργησε η MINDHAUS κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, δείχνει πως πάνω από το 70% των Ευρωπαίων, σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Μάλιστα, το 72% θέλει να ταξιδέψει μεταξύ του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου και το 16% το φθινόπωρο.

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), που διενήργησε η MINDHAUS, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ιουνίου σε δείγμα άνω των 5.800 ατόμων σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία και Αυστρία.

Πρόκειται για κυλιόμενη έρευνα της ETC που σφυγμομετρεί σε τακτά διαστήματα τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Ευρωπαίων όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας.

Μόνο το 15% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα ταξιδέψει, ενώ ένα ακόμη 15% αναφέρει ότι δεν θα ταξιδέψει.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2021 μόνο το 56% των Ευρωπαίων δήλωνε πρόθυμο να ταξιδέψει τους επόμενους μήνες.

Η πρόθεση ταξιδιού αυξάνεται λόγω των εμβολιασμών και των πιστοποιητικών COVID της ΕΕ.

 Ειδικότερα:

-Πάνω από το 50% των Ευρωπαίων (57%) δηλώνουν πολύ πιο αισιόδοξοι για τον προγραμματισμό ταξιδιών τους επόμενους μήνες χάρη στον αυξανόμενο πληθυσμό των εμβολιασμένων, το 25% είναι ουδέτερο και το 18% παραμένει μη πεπεισμένο.

-Η εισαγωγή του EU Digital COVID Certificate έχει τύχει ευρείας αποδοχής μεταξύ των Ευρωπαίων: το 57% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το πιστοποιητικό θα διευκολύνει τον προγραμματισμό του επόμενου ταξιδιού τους, ενώ μόνο το 18% εκφράζει την αντίθετη γνώμη.

Οι Ευρωπαίοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν σύντομα επιλέγουν πρωτίστως τους θερινούς μήνες:

-Το 31% σχεδιάζει να ταξιδέψει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και το 41% ​​τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο

-Το 16% σκοπεύει να κάνει ένα ταξίδι το φθινόπωρο.

-Οι μισοί από τους ερωτηθέντες επιθυμούν να επισκεφθούν μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (51%), ενώ το 36% προτιμά τα εγχώρια ταξίδια για να απολαύσουν τα αξιοθέατα της χώρας τους.

-Οι Ευρωπαίοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι προτιμούν νότιους προορισμούς, όπως η Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Πορτογαλία.

-Το 42% έχει προχωρήσει σε μερική ή ολική κράτηση για το επόμενο ταξίδι, το 40% έχει επιλέξει προορισμό, αλλά δεν έχει κάνει ακόμη κράτηση και το 19% δεν έχει αποφασίσει ακόμη πού θα πάει.

Μόνο το 19% ανησυχεί

Το 19% των ερωτηθέντων εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για απρόσμενα μέτρα καραντίνας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Αυτό αποδεικνύει και πάλι ότι οι σαφείς και συνεκτικοί ταξιδιωτικοί κανόνες είναι απαραίτητοι για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ταξιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Φόβοι για τα αεροπορικά ταξίδια

Τα αεροπορικά ταξίδια προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία για το 18% των ερωτηθέντων σχετικά με λόγους υγείας και ασφάλειας. Αν και τα αεροπορικά ταξίδια εξακολουθούν να είναι η περισσότερο προτιμώμενη επιλογή μεταξύ των Ευρωπαίων με βραχυπρόθεσμα ταξιδιωτικά σχέδια, η ελκυστικότητα των αεροπορικών ταξιδιών (47%) έχει μειωθεί κατά 11% από τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ η προτίμηση για ταξίδια με αυτοκίνητο (39%) έχει αυξηθεί κατά 23 % κατά την ίδια περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας