Προβλήματα στις προγραμματισμένες επισκέψεις των τουριστών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής αλλά και στα τουριστικά γραφεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα οποία καλούνται να απολογηθούν στους πελάτες τους, θα προκαλέσει η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) στις 29 και 30 Ιουλίου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA.

H Ομοσπονδία καλεί τα αρμόδια υπουργεία αλλά και τους εργαζομένους να επιστρατεύσουν κάθε δυνατότητα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επισκεπτών της Αττικής.

Διαβάστε την ανακοίνωση της FedHATTA: “Ένα ταξίδι ζωής για πολλούς ταξιδιώτες που επισκέπτονται την χώρα μας, η γνωριμία με τους αρχαιολογικούς μας χώρους, και ιδιαίτερα το παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, την Ακρόπολη, θα μείνει ξανά ένα απραγματοποίητο όνειρο, χάρη στην νέα απεργία του Σαββατοκύριακου.

Ο τουρισμός και η οικονομία μας πλήττονται με σταθερά βήματα για μια ακόμη φορά.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα καλούμαστε να ενημερώσουμε το διεθνές δίκτυο συνεργατών μας και τους διεθνείς επισκέπτες μας ότι θα βρουν κλειστές τις πόρτες των Μουσείων & των Αρχαιολογικών Χώρων στην Αττική.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) εξήγγειλε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση – ακολουθώντας το παράδειγμα της ΠΕΥΦΑ – μέσα στον Ιούλιο (29 & 30) με τα ίδια αιτήματα.

Από τις 4 Ιουλίου είχαμε απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα διαβούλευσης, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων ώστε να αποφευχθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ελπίζουμε τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η πολιτεία να αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται από την αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου η Αθήνα και οι όμοροι Νομοί είναι γεμάτοι τουρίστες που έχουν μήνες πριν προγραμματίσει την άφιξή τους στην Αθήνα με περιορισμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων που εξαιτίας της απεργίας θα ανατραπεί ή δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι δε συνάδελφοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καλούνται να αναζητήσουν λύσεις και να δώσουν εξηγήσεις στους πελάτες τους οι οποίοι αποφάσισαν να επενδύσουν στη χώρα μας τις πιο πολύτιμες ημέρες του χρόνου τους που είναι οι διακοπές τους.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους – Υπουργεία, εργαζόμενους – να επιστρατεύσουν κάθε δυνατότητα αποφυγής της άσκοπης ταλαιπωρίας των επισκεπτών της Αττικής.

Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται ο Τουρισμός της χώρας από τους ανθρώπους που ζουν από αυτόν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας