Φεστιβάλ μέσα από τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας να γνωρίσουν τις γεύσεις, την κουζίνα και τα κρασιά της Πιερίας σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm” αυτά τα φεστιβάλ έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, διότι “μέσα από τη γαστρονομία μπορούμε να αναδείξουμε την περιοχή μας. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε μετά το Πάσχα να πραγματοποιήσουμε φεστιβάλ πιερικής κουζίνας και πιερικού οίνου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα”.

Τα Φεστιβάλ θα ακολουθήσουν ως συνέχεια της 4ης Γιορτής (κρασιού) Πιερικών Οίνων που έλαβε χώρα στο παραδοσιακό Ελατοχώρι, εκεί όπου οι οινοποιοί της περιοχής πρόβαλλαν τις ετικέτες των κρασιών τους.

Εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν από την περασμένη Παρασκευή έως και χθες στο Ελατοχώρι και απόλαυσαν τα τοπικά κρασιά, σε μια γιορτή στην οποία συμμετείχαν οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου και των Πιερίων.

“Το Ελατοχώρι, μεταξύ των πρώτων χειμερινών τουριστικών προορισμών της χώρας, υποδέχτηκε πλήθος κόσμου στη γιορτή κρασιού που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών και οι κρασοπαραγωγοί της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν κερδίσει πολλά βραβεία με το προϊόν τους” πρόσθεσε η κ.Μαυρίδου.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη η “αμπελοκαλλιέργεια τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του πρωτογενούς τομέα της Πιερίας”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας