FOOD EXPO

Η 6η FOOD EXPO κατά τις τρεις ημέρες της λειτουργίας της προσέλκυσε 70.000 ποιοτικούς επαγγελματίες από 28.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης.

Η παρουσία, 900 hosted buyers από 83 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποίησαν 17.500 b2b meetings με τους εκθέτες, διαμόρφωσε ακόμα πιο κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως εκθέτες.

Οι περισσότεροι εκθέτες, έχοντας ήδη στους φακέλους τους τις πρώτες συμφωνίες τόσο με τους διεθνείς αγοραστές όσο και με πλήθος από Έλληνες επιχειρηματίες, προσβλέπουν σε επίτευξη ακόμα περισσότερων και καλύτερων deals τους επόμενους μήνες που θα ακολουθήσουν. Σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι το επισκεπτικό κοινό ήταν πραγματικά οι decision makers της αγοράς, δηλαδή πολύ στοχευμένο αφού αποτελούνταν από ιδιοκτήτες, sales managers, export & import managers και γενικά σημαντικά στελέχη των επιχειρήσεων, οι οποίοι ήρθαν στην έκθεση γνωρίζοντας τις ανάγκες τους και αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν αγορές και σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

1.300 Έλληνες και ξένοι εκθέτες

Την μεγάλη της δυναμική ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α Ευρώπη, που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου, επιβεβαίωσε η συμμετοχή 1.050 Ελλήνων και 250 ξένων εκθετών από 33 χώρες από όλο τον κόσμο. Οι ξένοι εκθέτες συμμετείχαν είτε ενταγμένοι σε εντυπωσιακά εθνικά pavilions, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα. Τέλος, οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά 10 σημαντικές παραγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου της τροφίμων και ποτών του Λιβάνου, που ήταν τιμώμενη χώρα.

3.500 σημαντικοί διεθνείς αγοραστές

FOOD EXPOΗ FOOD EXPO 2019 προσελκύοντας 3.500 διεθνείς αγοραστές από 83 χώρες, αγορές-στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά- έδωσε μία σημαντική διέξοδο στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, και αποτέλεσε το «όχημα» για ακόμα μία χρονιά για να διαδοθεί στα πέρατα του κόσμου η ποιοτική υπεροχή των ελληνικών Τροφίμων & Ποτών αλλά και να δημιουργηθούν συνέργειες και να ανοίξουν εμπορικοί δρόμοι με αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές. Με τον έντονο λοιπόν διεθνή της χαρακτήρα η έκθεση έδωσε την δυνατότητα όχι μόνο σε μεγάλες αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με σημαντικούς key buyers από το εξωτερικό και να συνομιλήσουν μαζί τους και να προβούν σε απευθείας εμπορικές συμφωνίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διεθνείς αυτοί αγοραστές που επισκέφτηκαν την έκθεση ήταν decision makers και σημαντικά στελέχη στις επιχειρήσεις τους.

Πλούσια και ποιοτικά εκθέματα

Η ποικιλία και η ποιότητα των περιπτέρων, τα πλούσια special events και το υψηλό επίπεδο της οργάνωσης απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές των επισκεπτών. Άκρως εντυπωσιακός είναι ο βαθμός ικανοποίησης των επισκεπτών της FOOD EXPO 2019, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από την έκθεση. Συγκεκριμένα, το 95% των Ελλήνων επισκεπτών δήλωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επίσκεψη τους ενώ το 97% εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί την έκθεση και το 2020.

Επίσης, πολύ σημαντικά και εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά όσον αφορά την εμπορική αποτελεσματικότητα της επίσκεψης τους. Σε ποσοστό 33% δήλωσαν ότι έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες με τους Έλληνες και ξένους εκθέτες ενώ το υψηλό ποσοστό του 88% δήλωσαν ότι προτίθενται να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες μαζί τους τους επόμενους 6 μήνες.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη γνωστή εταιρεία ερευνών ALCO σε δείγμα 600 Ελλήνων επισκεπτών, decision makers στο σύνολό τους, οι οποίοι είτε είχαν, είτε σκόπευαν να ανοίξουν νέα επιχείρηση σχετική με τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών. Διεξήχθη κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, με τη μορφή προσωπικών συνεντεύξεων, ενώ οι Έλληνες επαγγελματίες που συμμετείχαν προέρχονταν από ολόκληρη τη χώρα (Αττική και Βόρεια, Νότια Κεντρική & Νησιωτική Ελλάδα).

Ενθουσιασμένοι και οι Hosted Buyers από την ποιότητα της έκθεσης

Οι διεθνείς αγοραστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας, μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους από την 6η FOOD EXPO, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, από την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών Τροφίμων και Ποτών αλλά και από το πλήθος των ποιοτικών ραντεβού που πραγματοποίησαν και τις σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που έκλεισαν. H έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη γνωστή εταιρεία ερευνών ALCO σε δείγμα 150 Hosted buyers και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά και επιβεβαιώνουν την φήμη της ως μία πραγματικά διεθνής έκθεση.

Συγκεκριμένα, το 96% των hosted buyers δήλωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επίσκεψη τους ενώ το 97% εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί την έκθεση και το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας