πολεμικό μουσείο

Το Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο Αναστασίου Λιάσκου , που βρίσκεται στον Λαγανά Ζακύνθου, άνοιξε τις πύλες του με προσωπικότητες του πολιτικού στίβου να δίνουν το παρόν.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Ξενοδοχείο Galaxy Beach Resort, ιδιοκτησίας της συζύγου του ιδρυτή του μουσείου και Αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Χριστίνας Τετράδη με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των αρχών και φορέων της Ζακύνθου.

Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, από τον π. πρόεδρο της Ν.Δ. και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Σουσόκ Λιμ, με την κυρία Χριστίνα Τετράδη να εξηγεί πως με την δημιουργία του συγκεκριμένου μουσείου γίνεται η πραγματική σύνδεση του Τουρισμού με τον Πολιτισμό και την Ιστορία.

πολεμικό μουσείοΤο Μουσείο που με την ευκαιρία των εγκαινίων του φιλοξενεί περιοδική έκθεση ιστορικών κειμηλίων και εγγράφων από την επανάσταση του 1821, ξεδιπλώνει βιωματικά, σε τρεις διαστάσεις, το ιστορικό αφήγημα της σπουδαίας αυτής περιόδου, ζωντανεύοντας την ιστορία για εκπαιδευτικούς και ευρύτερα μαθησιακούς σκοπούς.

Όπως αναφέρει η κυρία Τετράδη:

«Είναι η πραγματική απεικόνιση αυτού που λέμε θεματικός τουρισμός. Πρόκειται για ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του, γιατί η απεικόνιση των ιστορικών γεγονότων γίνεται με έναν τρισδιάστατο τρόπο και ο επισκέπτης ζει το γεγονός» τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Ο τουρισμός για να έχει μέλλον, εκτός από το μοντέλο ήλιος και θάλασσα, πρέπει να εμπλουτίζει διαρκώς το προϊόν, πρέπει να δημιουργεί διαρκώς καινούργιες θεματικές διαστάσεις, σύμφωνες με τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, για να δίνει όλο και περισσότερους λόγους επισκεψιμότητας, να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και να προσελκύει πιο ποιοτικούς και εισοδηματικά υψηλότερου επιπέδου τουρίστες. Ο πολιτισμός και η ιστορία είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια στην αναζήτηση της τουριστικής εμπειρίας.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας