Φόρουμ για τουρισμό

Το  2ο Φόρουμ του CLIMPACT για την Κλιματική Αλλαγή και τον Τουρισμό, διοργανώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου  2021 και ώρα 19:00  στον θερινό κινηματογράφο ΧΡΙΣΤΙΝΑ στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Συντονίστρια: καθ. Μαρία Κανακίδου ) με την υποστήριξη της  Διοικούσας Επιτροπής του δικτύου, στα πλαίσια της εμβληματικής δράσης για τη Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα (CLIMACT https://climpact.gr).

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Σάββατο 26 Ιουνίου  2021  και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Επιστημονικό καφενείο με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, το οποίο διοργανώνεται από το ΕΛΚΕΘΕ, στον εξωτερικό χώρο του κτιριακού συγκροτήματος του Ενυδρείου (Θαλασσόκοσμος, ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης).

Πάνω από 200  συμμετέχοντες σο 1ο Φόρουμ διαλόγου του CLIMPACT

Το 1ο Φόρουμ διαλόγου του CLIMPACT, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 και παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες είχε ως στόχο, αφενός την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή σε σχέση με την Γεωργία και αφετέρου την έκθεση προβληματισμών και τη συζήτηση πιθανών προτάσεων σχετικά με την προσαρμογή και μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ελληνική Γεωργία με εμπλεκόμενους δημόσιους, ιδιωτικούς και επιστημονικούς φορείς.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο Συντονιστής του CLIMPACT, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του ΕΑΑ, Καθ. Μανώλης Πλειώνης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

Ποια είναι η ομάδα CLIMADAPT

Η ομάδα CLIMADAPT του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Χρήστο Γιαννακόπουλο ασχολείται με την μελέτη των τάσεων του κλίματος και των ακραίων καιρικών φαινομένων, την εκτίμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής καθώς και την προσαρμογή σε αυτή. Η ομάδα συμμετέχει από το 2000 σε εθνικά και ευρωπαϊκά έργα σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορους οικονομικούς τομείς όπως η γεωργία, η ενέργεια και ο τουρισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας