ΠΑΣΚΕΔΙ, εστίαση

Την Τρίτη 8/12/2020 πραγματοποιήθηκε το 1ο live της νέας σειράς διαδικτυακών εκπομπών, ειδικά για την εστίαση, με τίτλο «ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΑ». Πρόκειται για  live εκπομπές του ΣΕΕΜΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης) που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την σχολή Μαθήματα Μαγειρικής και παρουσιάζονται μέσω facebook και youtube, όπου συζητούνται και αναλύονται όλες οι εξελίξεις των επισιτιστικών επιχειρήσεων.

Με θέμα του πρώτου live «Εστίαση: Η επόμενη Ημέρα», τις απόψεις του για το μέλλον έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κύριος Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος μίλησε για τα οριζόντια μέτρα ρευστότητας που πήρε η κυβέρνηση, όπως και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανέπτυξε, μεταξύ άλλων και τις επιστρεπτέες προκαταβολές.
Μάλιστα αναμένεται να ανακοινώσει εντός εβδομάδας νέα αναδρομική (από 1/2/2020) πρόσκληση μέσω ΕΣΠΑ για την επιχορήγηση θερμαντικών σωμάτων για τους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων. Τόνισε ότι προφανώς δεν είναι αρκετά για το σοκ που υπέστη η εστίαση, ωστόσο με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, το υπουργείο προσπαθεί να βοηθήσει τον κλάδο να παραμείνει ζωντανός. Τέλος, κάλεσε τους επαγγελματίες της εστίασης να καταθέσουν τις απόψεις τους στο Υπουργείο ως οι πλέον εμπειρογνώμονες της κατάστασης.

Την σημασία της εστίασης στην οικονομία τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κύριος Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα μείζονος σημασίας, αφού η συμβολή της εστίασης είναι πολλαπλασιαστική, επηρεάζοντας όλους τους τομείς της οικονομίας με απασχόληση 1.000.000 εργαζομένους. Με το 50% του ετήσιου κύκλου εργασιών χαμένο το 2020, ο κύριος Καββαθάς επέμεινε πως η χρηματοδότηση είναι η σημαντικότερη ανάγκη της εστίασης, όπως και η διατήρηση θέσεων εργασίας με εξασφάλιση των ασφαλιστικών εισφορών καθ’ ολοκλήρου από την κυβέρνηση.

Στο πάνελ κατέθεσαν τις απόψεις τους επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής κύριος Ιωάννης Δαβερώνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων &  Καφέ Ν. Θεσσαλονίκης κύριος Γιάννης Φιλοκώστας, ο πρόεδρος του Συλλόγους Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαϊας κύριος Σπύρος Στεργίου και  ο Γιάννης Λιάρος  Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας