γαλλικό κρασί

Αυξημένη εμφανίζεται η παραγωγή στο γαλλικό κρασί με το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων (Agreste) να αναθεωρεί προς τα πάνω την τελευταία πρόβλεψή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η οποία εκτιμούσε οινοπαραγωγή στα 46,1 εκ. εκατόλιτρα παραμένοντας αρκετά πάνω από αυτό, που προέβαλε η εξειδικευμένη υπηρεσία France AgriMer (44,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα).

Σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, για πολλούς οινοποιούς, ο τρύγος του 2018 φτάνει στο τέλος του και σηματοδοτεί συνολική επιστροφή στις μέσες αποδόσεις. Σε όλους τους αμπελώνες σημειώνεται αύξηση της παραγωγής τους, χάρη στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.

Αν και όλες οι περιοχές παραγωγής οίνου δείχνουν αύξηση της μέσης παραγωγής τους, δεν είναι όλες τους στην ίδια βάρκα. Το ιώδιο έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη Μεσόγειο και τις ακτές του Ατλαντικού, και η ξηρασία προκάλεσε ζημιές σε τοπικό επίπεδο. Αντίθετα, οι ευνοϊκές βροχοπτώσεις στο τέλος του Αυγούστου έδωσαν μια ώθηση σε όγκους.

Οι περιοχές που κατέγραψαν αύξηση είναι αυτές της Champagne (+56%), της Jura (+154%), η  Βουργουνδία και το Beaujolais (+21%) και η κοιλάδα του Λίγηρα (+36%). Παρ’ ότι το Languedoc Roussillon επλήγη από περονόσπορο, καταγράφει αύξηση 18%, ενώ στο Bordeaux, που παρατηρήθηκε έντονη ξηρασία, καταγράφεται αύξηση 52% και στην Αλσατία 28%. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας