Το οικονομικό έτος λήγει στις 31 Οκτωβρίου, οπότε τα έσοδά τους για το οικονομικό έτος 2022/23 θα είναι σημαντικά υψηλότερα από το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων στα τέλη Αυγούστου είχαν ξεπεράσει κατά 7% τα έσοδα που είχαν το οικονομικό έτος 2021/2022.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης TDA.

Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των τιμών. Πάντως και οι πωλήσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο ήταν αυξημένες κατά 11% σε σχέση με πέρυσι.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης (DRV), Norbert Fiebig ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο ταξιδιωτικός κλάδος καταγράφει φέτος θετικό ισοζύγιο πωλήσεων για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Όπως προαναφέρθηκε, πρώτος λόγος για τα αυξημένα έσοδα των ταξιδιωτικών πρακτορείων το 2023 είναι οι υψηλότερες τιμές και οι αυξημένες δαπάνες για διακοπές. Για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι δαπάνες και οι τιμές των διακοπών έχουν αυξηθεί κατά 27% σε σχέση με τον χειμώνα 2018/19, ενώ 16% λιγότεροι παραθεριστές έχουν κάνει κράτηση για τα ταξίδια τους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο για τον χειμώνα 2018/19. Ο Fiebig αποδίδει αυτή την τάση στον υψηλό πληθωρισμό, γεγονός που καθιστά δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να αντέξουν οικονομικά ένα οργανωμένο ταξίδι από τον ταξιδιωτικό πράκτορα.

Αυτό το καλοκαίρι, οι κλασικοί μεσογειακοί προορισμοί για τους Γερμανούς ταξιδιώτες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς παρά τα κύματα καύσωνα και τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές σε ορισμένα μέρη όπως η Ελλάδα. Η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα εξασφάλισαν τις τρεις πρώτες θέσεις ως οι πιο δημοφιλείς προορισμοί ταξιδιών με αεροπορικά πακέτα για τους Γερμανούς ταξιδιώτες.

Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ανέκτησαν επίσης τη δημοτικότητά του, αν και εξακολουθούν να υπολείπονται των επιπέδων πριν από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κρουαζιέρες έφτασαν το επίπεδο πωλήσεων του καλοκαιριού του 2019. Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και οι κρουαζιέρες στους ωκεανούς του κόσμου έχουν μεγάλη ζήτηση για τον επερχόμενο χειμώνα, σύμφωνα με την DRV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας