Η Ryanair καλωσορίζει το σχέδιο του ΣΕΤΕ, για την ανάδειξη της Ελλάδος ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, σημειώνοντας παράλληλα πως ο στόχος των 35 εκατομμυρίων τουριστών θα μπορούσε να αυξηθεί σε 40 εκατομμύρια, μέσω του διπλασιασμού της επιβατικής κίνησης της Ryanair, κατόπιν μείωσης των τελών αεροδρομίων.

Η Ryanair εξέφρασε την δυνατότητα ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης στην Ελλάδα από 5 εκατομμύρια αυτό το έτος σε 10 εκατομμύρια ανά έτος, κάτι το οποίο θα συνέβαλε σε 2.5 εκατομμύρια επιπλέον ετήσιες τουριστικές αφίξεις, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο του ΣΕΤΕ για 35 εκατομμύρια επισκέπτες ως το 2021. Καθώς το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλάνο υπόκειται σε χαμηλότερα τέλη αεροδρομίων, η Ryanair παροτρύνει την Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας και της Ιταλίας, όπου η μείωση των τελών και των φόρων το περασμένο έτος απέφερε ρεκόρ τουριστικής ανάπτυξης, τροφοδοτούμενη από την Ryanair.

Παράλληλα, η Ryanair παρακινεί την κυβέρνηση και τους Ελληνικούς φορείς τουρισμού να τοποθετήσουν τα χαμηλά τέλη αεροδρομίων στον πυρήνα της νέας στρατηγικής ανάπτυξης τουρισμού, προς όφελος της επιβατικής κίνησης, του Ελληνικού τουρισμού και της στήριξης των παράπλευρων θέσεων εργασίας.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

“Καλωσορίζουμε το πλάνο του ΣΕΤΕ για την ανάδειξη της Ελλάδος ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως, αλλά παράλληλα σημειώνουμε πως ο στόχος των 35 εκατομμυρίων τουριστών θα μπορούσε να αυξηθεί σε 40 εκατομμύρια και να επιτευχθεί κατόπιν μείωσης των τελών αεροδρομίων από την Ελληνική κυβέρνηση, διαμορφώνοντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για ραγδαία ανάπτυξη.

Η Ryanair θα μπορούσε να διπλασιάσει την ετήσια κίνηση της στην Ελλάδα από 5 εκατομμύρια σε 10 εκατομμύρια επιβάτες, μόνο εάν το κόστος για πτήσεις από και προς την Ελλάδα μειωθεί. Παρακινούμε την Ελλάδα να ακολουθήσει ως παράδειγμα την Ισπανία και την Ιταλία, όπου η μείωση των τελών αεροδρομίων απέφερε τεράστια ανάπτυξη και τουρισμό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Τα χαμηλότερα κόστη, θα φέρουνε μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, περισσότερους τουρίστες, περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, καθώς και περισσότερες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες πολίτες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας