Με 71 συμμετοχές και καταλαμβάνοντας την 8η θέση σε αριθμό εκθετών, εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά, Fruit Logistica, 2017, που ολοκληρώθηκε προ ημερών στο Βερολίνο. Η λίστα των Ελλήνων εκθετών περιελάμβανε, αγροτικούς συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς και εταιρίες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας.

Και φέτος, στο πλαίσιο της έκθεσης οργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τέσσερα ομαδικά ελληνικά περίπτερα, τα οποία στήριξαν την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας και την προώθηση των φρέσκων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, την εκπροσώπηση των ελληνικών εταιριών ανέλαβαν η Enterprise Greece Invest & Trade, η GreatTrade Exhibitions & Export Consulting, η ΝOVACERT και η Economotechniki.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση για την ελληνική πλατφόρμαKalaΘos, ένα καινοτόμο μηχανισμό εμπορίας και ιχνηλασιμότητας φρέσκων φρούτων και λαχανικών που εξασφαλίζει, εκτός από τη διαδικασία εμπορίας μεταξύ αγοραστών και πωλητών, τη δυνατότητα στον καταναλωτή πλήρους ιχνηλάτησης των προϊόντων από το «χωράφι μέχρι το ράφι».

Σημειώνεται ότι η Fruit Logistica, στην 25η επέτειό της, έκανε νέο ρεκόρ συμμετοχών, με πάνω από 3.100 εκθέτες από 84 χώρες απ’ όλο τον κόσμο και περισσότερους από 75.000 εμπορικούς επισκέπτες από 130 χώρες.

Χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας της, αλλά και το γεγονός, ότι τη διοργάνωση επισκέπτονται κάθε χρόνο όλοι οι φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου, με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί ως το ετήσιο «ραντεβού» της αγοράς για την οργάνωση – πλούσιων σε αριθμό και περιεχόμενο – εκδηλώσεων και την παρουσίαση νέων καινοτομιών, καθώς και των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την παραγωγή νωπών οπωροκηπευτικών και τις εξαγωγές.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, σχολιάζοντας την πολύ δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση Fruit Logistica 2017, τόνισε ότι, «οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα αποτελούν ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα για το τι μπορεί να επιτύχει το ελληνικό επιχειρείν, επενδύοντας στην παράμετρο ποιότητα, αλλά και βαδίζοντας με πείσμα, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό στον πολλά υποσχόμενο δρόμο της εξωστρέφειας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών έκαναν φέτος τη δυναμικότερη παρουσία τους στην Fruit Logistica, που αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση του κλάδου παγκοσμίως. Πρόκειται για μια επιτυχημένη προσπάθεια, στην οποία συνέβαλε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ως επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης για την Ελλάδα και την Κύπρο. Για το Επιμελητήριο αποτελεί πρόκληση να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του το ελληνικό εξαγωγικό επιχειρείν, και ιδιαίτερα τον αγροτικό τομέα, έναν κλάδο με μακρά παράδοση στην παραγωγή και πραγματικά πολλές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του, καθώς και στήριξης του ελληνικού ΑΕΠ».

Η επόμενη διοργάνωση της Fruit Logistica πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 7 – 9 Φεβρουαρίου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας