Τουρκικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε στις 29 Μαρτίου, την αναστολή της δραστηριότητας της Booking.com, (της γνωστής ιστοσελίδας με έδρα το Άμστερνταμ) στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Το 5ο Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την αναστολή της λειτουργίας της Booking.com για κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα της Τουρκίας από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καθώς και από άλλες διευθύνσεις, ύστερα από αγωγή που κατέθεσε η Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TURSAB) για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Η απαγόρευση από την Αρχή Πληροφοριών & Τεχνολογιών Επικοινωνίας της χώρας για την Booking.com αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά από την ανακοίνωση της απόφασης δικαστηρίου στην Αρχή.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας της TURSAB Çetin Gürcün είπε στην εφημερίδα Hürriyet ότι οι άνθρωποι που έχουν ήδη κάνει κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου.

Η Booking.com BV έχει ήδη καταβάλει διοικητική χρηματική ποινή ύψους περίπου 2,5 εκατ. τουρκικών λιρών στην Αρχή Ανταγωνισμού της γειτονικής χώρας, λόγω κάποιων προηγούμενων δραστηριοτήτων της, οι οποίες παραβίασαν τους κανόνες του ανταγωνισμού, στα πλαίσια προηγούμενης αίτησης από την TURSAB.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας