Αλλαγή προέδρου, στο πλαίσιο της εναλλασσόμενης ανά διετία προεδρίας, με επιβεβαίωση των αναπτυξιακών στόχων του κλάδου, στη Γενική Συνέλευση της ΕΔΟΑΟ στις 29-3-2017.

Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Ευάγγελος Αργύρης, με τις ενέργειες του οποίου στο διάστημα που ήταν Υπουργός Γεωργίας συγκροτήθηκε η ΕΔΟΑΟ και ξεκίνησε ο θεσμός των Διεπαγγελματικών, ενώ αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Γιάννης Βογιατζής (έως τώρα Πρόεδρος).

Σε δηλώσεις του ο κ. Αργύρης χαρακτήρισε αναντικατάστατο το ρόλο της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου για την εξυπηρέτηση των στόχων του κλάδου, ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά λόγια στο έργο που συντελέστηκε από τον προκάτοχό του κ. Βογιατζή.

Ακόμη, επισήμανε την ανάγκη συστηματικής συνεργασίας με την Πολιτεία, καλώντας την να κατανοήσει τη σημασία του συμβουλευτικού ρόλου της Οργάνωσης στα αμπελοοινικά ζητήματα ενόψει και των διαβουλεύσεων στο ευρωπαϊκό επίπεδο για τη νέα ΚΑΠ.

Η Διεπαγγελματική έχει κατακτήσει πλέον τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων  και διαμόρφωσης πολιτικών για τα ώριμα ζητήματα του κλάδου, ανέφερε ο κ. Βογιατζής. Τόνισε επίσης τη διαχειριστική ικανότητα που έχει αναπτύξει και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο.

Πριν από τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε συνάντηση, με ευρεία συμμετοχή οινοποιών, για τον αμπελουργικό σχεδιασμό. Στη συνάντηση έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τα μέλη της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί, ενώ παραβρέθηκε ο γεν. γραμματέας κ. Χαρ. Κασίμης. Επισυνάπτεται κείμενο της ομάδας εργασίας για την αναγκαιότητα του αμπελουργικού σχεδιασμού, με σύντομη περιγραφή των κατευθύνσεών του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας