Η EasyJet holidays ξεκίνησε μια συμφωνία «Grans Go Free» για να ενθαρρύνει τα ταξίδια πολλών γενεών.

Η συμφωνία, που θα είναι διαθέσιμη από σήμερα 1/02/2024 το μεσημέρι, θα επιτρέψει σε παππού και γιαγιά να ταξιδέψουν δωρεάν με οικογενειακές κρατήσεις σε διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Η EasyJet holidays ανέφερε έρευνα που υποδηλώνει ότι το 51% των οικογενειών δεν είχαν πάει ποτέ διακοπές στο εξωτερικό με τον παππού και τη γιαγιά, ενώ το 56% δήλωσε ότι μετάνιωσε που δεν πέρασε περισσότερο χρόνο με τους παππούδες τους και το 54% ανέφερε ότι ήλπιζε να τους φέρει σε επερχόμενα ταξίδια.

Ο Matt Callaghan, διευθύνων σύμβουλος της easyJet holidays, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε χιλιάδες δωρεάν θέσεις για παιδιά, αλλά πιστεύουμε ότι είναι καιρός να αναγνωρίσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες».

Η προσφορά, που κυκλοφόρησε την τελευταία εβδομάδα του «Big Orange Sale» του χειριστή, σχεδιάστηκε αφού οι διακοπές της easyJet εντόπισαν μια αυξανόμενη τάση για ταξίδια με τρεις ή περισσότερες γενιές.

Περιορισμένες θέσεις θα είναι διαθέσιμες στη συμφωνία Grans Go Free, η οποία απαιτεί από τον παππού και τη γιαγιά να ταξιδεύουν ως μέρος μιας οικογενειακής κράτησης με τουλάχιστον ένα παιδί. Κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο θα ληφθεί απόδειξη ηλικίας και συγγένειας.

Στη δημοσκόπηση 2.000 ενηλίκων Βρετανών, το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήθελε να περνούν περισσότερο χρόνο με τις παλαιότερες γενιές στην οικογένειά τους, με το 57% να εκφράζει την επιθυμία να κάνει αναμνήσεις με τον παππού και τη γιαγιά σε διακοπές.

Η έρευνα έδειξε ότι το 77% συμφωνεί ότι ο δεσμός μεταξύ των παππούδων και των εγγονιών είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια, ωστόσο το 27% των Βρετανών ομολογούν ότι μιλούν στους παππούδες τους λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Τα τρία τέταρτα (73%) θα χρησιμοποιούσαν την ευκαιρία των διακοπών για να μάθουν περισσότερα για τη ζωή των παππούδων τους, σύμφωνα με την έρευνα, με το 49% να αναφέρει ότι θα προσπαθούσε να επωφεληθεί από τη σοφία των μεγαλύτερων τους και το 23% είπε ότι πίστευε ότι πηγαίνουν διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά θα βοηθούσε να έρθει η οικογένεια πιο κοντά.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για διακοπές πολλών γενεών στο εξωτερικό είναι η Ισπανία (18%), η Ιταλία (13%) και η Γαλλία (13%), πρότεινε η έρευνα.

Ωστόσο, το 54% είπε ότι πιθανότατα θα άφηνε τους παππούδες τους να επιλέξουν τον προορισμό αν σχεδίαζαν ένα ταξίδι μαζί.

Ο Callaghan είπε: «Αυτή η έρευνα δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις παππού και εγγονών και πόσα μπορεί κανείς να μάθει από το να αφιερώσει χρόνο για αυτές.

Και πρόσθεσε: «Περισσότερες οικογένειες επιλέγουν να κάνουν διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά, αναγνωρίζοντας ότι η χαρά μιας απόδρασης ενισχύεται όταν μοιράζεται από γενιά σε γενιά.

«Μπορούν να δημιουργήσουν νέες οικογενειακές αναμνήσεις που θα λατρεύει κάθε γενιά – και για μερικούς από τους γονείς, μπορεί να έχουν και μια δωρεάν μπέιμπι σίτερ στη διάθεσή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας