Η Αίγυπτος κατάρτισε φιλόδοξο τουριστικό πλάνο

Η Αίγυπτος κατάρτισε το πιο φιλόδοξο τουριστικό πλάνο στην ιστορία του υπό την ονομασία Vision2030.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός για την υλοποίησή του υπολογίζεται σε 45 δισ. δολάρια και περιλαμβάνει την καθιέρωση 6 νέων τουριστικών προορισμών μετά την επέκταση της Διώρυγας του Σουέζ.

Το Vision 2030 είναι ένα σύνθετο πρότζεκτ με τη δημιουργία προορισμών στις Μεσογειακές ακτές και στην Ερυθρά Θάλασσα που μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία νέας πόλης που θα θυμίζει το Κάιρο, 50 χλμ. από την πρωτεύουσα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας σε επιφάνεια 700 τ.χλμ.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η πόλη θα έχει γραφεία, οικιστικές υποδομές για 5 εκατ. κατοίκους, ξενοδοχεία, εκθεσιακό κέντρο για 3.000 άτομα, 2.000 σχολεία, 1.000 τζαμιά, το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής στην ήπειρο και σύγχρονο οδικό δίκτυο 2.200 χλμ.

Το νέο πλάνο ανακοινώθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για την Ασία και την Αφρική, Ismaa, και παρουσιάσθηκε στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στη Ρώμη ενώ προβλέπεται η ανάπτυξη των βορειοδυτικών ακτών με τη δημιουργία της Πόλης του Ξύλου, η οποία θα γίνει η πρωτεύουσα των επίπλων για τους Αιγύπτιους και της Πόλης του Δέρματος.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σειρά πρωτοβουλιών για προσφορά κινήτρων σε διεθνείς εταιρίες και επιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούν να συνεργασθούν στο πρότζεκτ και η Ιταλία είναι ένας από τους πρώτους εμπορικούς συνεργάτες, δήλωσε ο αιγύπτιος Πρέσβης στην Ιταλία, Hisham Badr.Μέχρι στιγμής 30 ιταλικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις ενώ από τους τουριστικούς προορισμούς που θα εμπλουτίσουν την προσφορά της χώρας μετά τις επενδύσεις, ξεχωρίζει το New El Alamein City στις βόρειες ακτές της Μεσογείου και το Al Galala City βόρεια της Ερυθράς Θάλασσας, στο οποίο θα κατασκευασθούν 2 πολυτελή ξενοδοχεία, ένα resort, ένα water park και μια μαρίνα για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.

Να αναφέρουμε ότι η Αίγυπτος, που διαθέτει 17 γήπεδα γκολφ και 22 σπα, αποτελεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, τη χώρα της Αφρικής με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τουριστικών αφίξεων το 2017 (4,7 εκατ. διεθνείς επισκέπτες, +54%, και 52 εκατ. διανυκτερεύσεις, +171%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας