Υπό την Αιγίδα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο 1st Family Business που φιλοξένησε παράλληλα ενδιαφέρουσες και στοχευμένες ομιλίες Μελών της, στις 13 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ειδικότερα, πρωταγωνιστώντας στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου, το οποίο είχε σαν στόχο την υπογράμμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και  την ανάδειξη της δυναμικής τους στην παγκόσμια αγορά, πραγματοποίησαν ουσιώδεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες ο Άγις Πιστιόλας (Πρόεδρος Δ.Σ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και Μέλος Δ. Σ. Agrino), ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Μέλος Δ.Σ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Αντιπρόεδρος  της Λουξ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας), ο Θεόδωρος Σκαγιάς (Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και CFO -SKAGA.E.) και ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Εκτελεστικός Πρόεδρος Polyeco Group, Μέλος του Δ.Σ. & Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ανάπτυξης της Polyeco A.E., Μέλος του Δ.Σ. Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. και Ιδρυτής, Polyeco Contemporary ArtInitiative PCAI). Ως επιτυχημένα παραδείγματα αμιγώς ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων, τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εστίασαν τις ομιλίες τους στο οικονομικό περιβάλλον, τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες της αγοράς για τις επιχειρήσεις με «προσωπικό χαρακτήρα». 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Άγις Πιστιόλας, απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια κατά την ομιλία του στο πρώτο πάνελ αναφέρθηκε στη δυναμική που προσδίδουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις και Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην σύγχρονη επιχειρηματική κοινωνία. Παράλληλα, ανέδειξε την ανάγκη βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης και υπερ-επένδυσης στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης κάθε επιχείρησης, καθώς αυτά μπορούν να φέρουν την μοναδικότητα σε προϊόντα και εταιρικές διαδικασίες.

Παράλληλα, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας τόνισε ότι η Λουξ αποτελεί υπερήφανο Μέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και ανέδειξε τα πλεονεκτήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι ευέλικτες και λειτουργούν με πολύ χαμηλότερα κόστη σε σχέση με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα. 

Ενισχύοντας τη δυναμική παρουσία της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο 1st Family Business, το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Θεόδωρος Σκαγιάς προβαίνοντας σε μια στοχευμένη τοποθέτηση αναφορικά με τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και τη σημασία του succession management στη διοίκησή τους, με χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τη SKAG. 

Τέλος, ο Θανάσης Πολυχρονόπουλος, ολοκληρώνοντας την εκπροσώπηση της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο εποικοδομητικό συνέδριο τόνισε πως η εξωστρέφεια και οι επενδύσεις αποτελούν  «κλειδί» για την άνθιση της Polyeco συγκεκριμένα αλλά και των οικογενειακών επιχειρήσεων γενικότερα.

Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ως μια δυναμική κοινότητα αμιγώς ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών εταιρειών, αξιοποιεί τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η συνεκτική δομή της καθώς δίνει το παράδειγμα και εμπνέει για δημιουργία συνεργασιών και συνεργειών, που παρά την ανταγωνιστική φύση των εταιρειών-Μελών της, λειτουργούν «συναγωνιστικά»  και ενωτικά ως μια οντότητα.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας