Η Ελλάδα στο International Maritime Forum

Στο International Maritime Forum συμμετέχει η Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία 10-14 Σεπτεμβρίου 2018.

Επίσης η Ελλάδα είχε παρουσία και στην Υπουργική Σύνοδο Oceans Meeting που έλαβε χώρα στην Πορτογαλία 20- 21 Σεπτεμβρίου πάλι εκπροσωπούμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΝΑΝΠ όπως συνέβη και στην προαναφερθείσα εκδήλωση.

Συγκεκριμένα στο Μπατούμι της Γεωργίας μετέβη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Τεμπονέρας Διονύσιος, προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Forum « Georgia International Maritime Forum 2018», στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 43 χώρες. Το Συνέδριο, το οποίο διεξάγεται κάθε διετία οργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γεωργίας υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού της χώρας με σκοπό ν΄ αποτελέσει πλαίσιο συνάντησης υψηλόβαθμων εκπροσώπων του ναυτιλιακού κλάδου.

Στην ομιλία του υπογράμμισε το ρόλο και τη σημασία της ναυτιλίας για την οικονομία της Ελλάδας, τη δραστηριότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας και την απασχόληση: Η ελληνική ναυτιλία είναι πρωτοπόρος στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών θαλασσίων μεταφορών και κατατάσσεται πρώτη από πλευράς ιδιοκτησιακού ελέγχου πλοίων, αντιπροσωπεύοντας το 50% του εμπορικού και στόλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε, δε, παγκόσμιο επίπεδο ο ελληνόκτητος στόλος κατέχει την πρώτη θέση υπερβαίνοντας τα 4.000 πλοία και εισφέροντας μια σημαντική πηγή συναλλάγματος στην οικονομία.

OCEANS MEETING 2018

O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, , συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Υπουργείου στo Διεθνές Συνέδριο και στη Διυπουργική συνάντηση με θέμα τους Ωκεανούς (Oceans Meeting 2018) που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Λισσαβώνα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, κ. Marcelo Rebelo de Sousa.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπίες από 67 χώρες, πέντε διεθνείς οργανισμούς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση των πολιτικών σε διεθνές επίπεδο για τη διακυβέρνηση των ωκεανών εστιάζοντας στη συμβολή της Γαλάζιας Κυκλικής Οικονομίας (Blue Circular Economy), της Πράσινης Ναυτιλίας (Green Shipping) και των συνεργατικών σχηματισμών λιμενικών τεχνολογιών (Port Tech Clusters).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας