Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά η επόμενη σημαντική τάση στη γεωργία μας έρχεται από ενθουσιασμένους οικολόγους που προτείνουν τροφές που προέρχονται από έντομα. Τα πλεονεκτήματα από την πρωτεΐνη των εντόμων είναι ξεκάθαρα. Για παράδειγμα, η καλλιέργειά τους απαιτεί περίπου το ένα δέκατο της γης συγκριτικά με τις γνωστές πηγές κρέατος ενώ η παραγωγή των εντόμων είναι εγγενώς πιο αποδοτική (σκεφτείτε πόσο μεγάλη είναι μια αγελάδα και, στη συνέχεια, φέρτε στο μυαλό σας ένα σκουλήκι).

Η εταιρεία Ynsect, μια εταιρεία με έδρα τη Γαλλία που επικεντρώνεται στην παραγωγή πρωτεϊνών εντόμων για κατοικίδια ζώα και άλλες ζωοτροφές, είχε κέρδος το Φεβρουάριο $150 εκατομμύρια. Η εταιρεία AgriProtein, μια άλλη εταιρεία που ειδικεύεται στις πρωτεΐνες εντόμων, είχε κέρδος 105 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο του 2018. Αντίστοιχα, η InnovaFeed, μια εταιρία παραγωγής πρωτεϊνών εντόμων, είχε κέρδη περίπου 43 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο.

Με τον πληθυσμό να αυξάνεται και να ζητά περισσότερα από τη γη και με τις τρέχουσες γεωργικές διεργασίες να έχουν αντίκτυπο στην κλιματική κρίση, η στροφή προς τα έντομα φαίνεται ότι αποτελεί μια φιλική λύση προς το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα δεν στερείται των πρωτεϊνών που απαιτεί η σύγχρονη ζωή.

Δεδομένου ότι άλλες εναλλακτικές εταιρείες παραγωγής κρέατος έχουν θριαμβεύσει  το τελευταίο διάστημα, π.χ. η Beyond Meat είχε IPO 25 δολάρια και τώρα πουλάει με πάνω από 139 δολάρια – φαίνεται ότι η πρωτεΐνη εντόμων μπορεί να βρει ισχυρή θέση στην εναλλακτική αγορά κρέατος, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξευθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας