Η ιαπωνική εισαγωγική εταιρεία κρασιού Vinos Hayashi, από τον Απρίλιο του 2023, εκδίδει το περιοδικό “Wine Planet Axis” .

Το περιοδικό αυτό, ανά μήνα, παρουσιάζει μία χώρα, τα κρασιά και τους οινοπαραγωγούς της. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί, η Γερμανία, η Χιλή και ο Λίβανος.

Στο τελευταίο τεύχος του Ιουλίου, η τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα. Το τεύχος αυτό περιλαμβάνει, συνέντευξη του κ. Αθανάσιου Φραγκή, της εισαγωγικής εταιρείας Nostimia, παρουσίαση από τον ίδιο έξι ελληνικών οινοποιείων από διαφορετικές περιοχές (Αττική, Κεφαλονιά, Νεμέα, Κρήτη, Σαντορίνη και Νάουσα), καθώς και πληροφορίες τόσο για την Ελλάδα γενικότερα, όσο και για την Αθήνα ειδικότερα. Ο επιχειρηματίας από την Εύβοια είναι ο ιδρυτής της Nostimia, μιας εταιρείας που εδρεύει στην πόλη Mikato της Ιαπωνίας. Ιδρύθηκε το 2001 με στόχο να γνωρίσει το ελαιόλαδο και άλλα ελληνικά προϊόντα στους Ιάπωνες. Η Nostimia εισάγει το 80% των ελληνικών προϊόντων που εισέρχονται στην ιαπωνική αγορά. Οι βασικές εισαγωγές της είναι ελιές και ελαιόλαδο, κρασί, τυρί, μέλι και γιαούρτι.

Το περιοδικό δίνει γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας και του πολιτισμού της και παρουσιάζεται ως η χώρα με την κορυφαία παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου στον κόσμο. Παρουσιάζει επίσης το ελαιόλαδο και τη φέτα ως τα δύο κορυφαία ελληνικά προϊόντα διατροφής. Ως προς την Αττική, το περιοδικό την παρουσιάζει ως μία από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, με τις ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτης. Αναφέρεται επίσης στα 4 ΠΓΕ της Αττικής (Αττική, Πλαγιές Κιθαιρώνα, Ρετσίνα Αττικής και Μαρκόπουλο). Ακολουθούν πληροφορίες για την Αθήνα και τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφθεί, καθώς και μέρη για φαγητό και αγορά παραδοσιακών προϊόντων όπως τυρί και γιαούρτι. Εξάλλου, το περιοδικό δεν παραλείπει να συστήσει μία σειρά ελληνικών εστιατορίων σε Αθήνα και Τόκυο.

Οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Τόκιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας