Οι διαδηλώσεις και το χάος στο Χονγκ Κονγκ φαίνεται να ωφελούν τον τουρισμό της Σιγκαπούρης. Τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων στη Σιγκαπούρη έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους σε πάνω από μια δεκαετία, με ταξιδιώτες και επαγγελματικές εκδηλώσεις να απομακρύνονται από το Χονγκ Κονγκ, καθώς οι διαδηλώσεις έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό των τουριστών ενώ έχουν πλήξει και το ευρύτερο επιχειρηματικό κλίμα.

Τα στοιχεία για την Σιγκαπούρη έδειξαν ότι τα μέσα ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία έφτασαν το 93,8% τον Ιούλιο, τα οποία είναι και  τα υψηλότερα σε σχέση με το 92,5% πριν από ένα χρόνο.

Η Σιγκαπούρη μπορεί να ωφεληθεί δύο φορές περισσότερο από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Χονγκ Κονγκ καθώς και οι δύο αυτοί προορισμοί μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά“, δήλωσε ο Derek Tan, αναλυτής στη μεγαλύτερη τράπεζα DBS της Σιγκαπούρης, αναφέροντας πως πολλές επιχειρήσεις μεταφέρουν τους χώρους συνεδρίων από το Χονγκ Κονγκ στη Σιγκαπούρη.

Η Παγκόσμια Συνάντηση για την Υγεία, μια συνάντηση περίπου 600 εκπροσώπων της βιομηχανίας υγείας και ομορφιάς που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου, πρόσφατα μεταφέρθηκε στη Σιγκαπούρη από το Χονγκ Κονγκ.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι πτήσεις του αερολιμένα της πόλης έχουν υποστεί επανειλημμένες διακοπές λόγω διαδηλώσεων και οι ξενοδόχοι αναφέρουν χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας και ακυρώσεις κρατήσεων. Χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, έχουν συμβουλέψει τους πολίτες τους να αναβάλουν τα λιγότερα αναγκαία ή βασικά ταξίδια στην πρώην βρετανική αποικία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας