Ο διεθνής αερολιμένας του Χονγκ Κονγκ ακύρωσε όλες τις αναχωρήσεις τη Δευτέρα, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο και προκάλεσαν τη διακοπή των πτήσεων.

Οι αρχές συμβούλεψαν τους επιβάτες να μην ξεκινήσουν για να έρθουν προς το αεροδρόμιο, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους μεταφορών στον κόσμο.

Πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονται έχουν κατηγορήσει ανοιχτά τις δράσεις των αστυνομικών αρχών για ακραία βία, ενώ υπάρχουν βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα και να πυροβολούν με σφαίρες από καουτσούκ σε κοντινή απόσταση.

Ορισμένοι διαδηλωτές φορούσαν επίδεσμους πάνω από τα μάτια τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς μια γυναίκα που αιμορραγούσε έντονα από το μάτι της την Κυριακή, ύστερα από σφαίρα που προήλθε από αστυνομικό όπλο.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις νωρίτερεα σήμερα, το Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις που δεν έχουν ανοίξει για check-in.

Περισσότεροι από 160 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για αναχώρηση μετά τις 18:00 τοπική ώρα (10:00 GMT) ακυρώθηκαν.

Οι αφίξεις που ήδη κατευθύνονται προς στο Χονγκ Κονγκ θα εξακολουθούν να επιτρέπονται για προσγείωση, αλλά άλλες προγραμματισμένες πτήσεις θα ακυρωθούν ή έχουν ήδη ακυρωθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αεροδρόμιο εργάζεται τώρα ώστε να καταφέρει να ανοίξει μέχρι τις 6 το βράδυ την Τρίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας