Η TaskUs, μαι από τις γνωστότερες εταιρείες outsoursing και customer experience νέας γενιάς, εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με τα εγκαίνια του OlympUs, του νέου κέντρου της στην Θεσσαλονίκη. Η φιλοσοφία της TaskUs να θέτει ως προτεραιότητα τους εργαζόμενούς της αντανακλάται τόσους στους μοντέρνους χώρους του OlympUs, όσο και στο μεγάλο πάρτι εγκαινίων που έγινε αποκλειστικά για αυτούς.

Λίγα λόγια για την TaskUs: H TaskUs ξεκίνησε ως το “τρελό” όνειρο δύο συμμαθητών του Bryce Maddock και του Jaspar Weir, σε ένα μικρό γραφείο στις Φιλιππίνες. Ο στόχος ήταν ένας: η δημιουργία μιας καινοτόμας εταιρείας outsourcing που θα ηγηθεί στην παγκόσμια αγορά, έχοντας όμως πάντα ως βασική προτεραιότητα το ανθρώπινο δυναμικό της. 13 χρόνια μετά η TaskUs αριθμεί παγκοσμίως περίπου 47.000 εργαζόμενους σε 27 πόλεις και 13 χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι Φιλιππίνες και η Ινδία, και είναι γνωστή για την παροχή προηγμένων λύσεων σε πολλές καινοτόμες εταιρείες ανά τον κόσμο.

‘Στην TaskUs, ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους μας να μη χρειάζεται να συμμορφώνονται σε επιβεβλημένους κοινωνικούς κανόνες. Βασίζουμε τις επιλογές μας στα σχόλια τους και προσπαθούμε για ισότητα με τη διοίκηση. Στα γραφεία μας στην Ελλάδα, τηρούμε έναν ανεπίσημο κώδικα ενδυμασίας, επιτρέποντας στους εργαζομένους να ντύνονται άνετα και να εκφράζουν το προσωπικό τους στιλ. Αυτή η χαλαρή προσέγγιση δημιουργεί ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να επικεντρωθούν στα καθήκοντά τους χωρίς τους περιορισμούς αυστηρών προσδοκιών στον τρόπο που ντύνονται’, μοιράζεται ο Νίκος Σταυρόπουλος Vice President for Operations στη TaskUs και leader του OlympUs, .”

Η TaskUs εντάχθηκε στον Δείκτη “Gender Equality Index (GEI)” της Bloomberg για το 2023 και φέτος υπέγραψε περήφανα τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Women’s Empowerment Principles). Η εταιρεία έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης από την Comparably το 2022 , ως “Καλύτερη Εταιρεία για Πολιτισμό, Ποικιλομορφία και Γυναικεία Ενδυνάμωση” καθώς και με το χρυσό βραβείο στα ECCCSA awards 2022 για το καλύτερο πρόγραμμα “Wellness&Resiliency” .

Αλλά γιατί επέλεξαν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη, ως την τοποθεσία του OlympUs; Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Σταυρόπουλο, “Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 3 χρόνια καθώς η πόλη αυτή αποτελεί τον τέλειο καμβά για τις δράσεις της TaskUs. Η Θεσσαλονίκη προσφέρει όχι μόνο ένα όμορφο περιβάλλον για να ζεις, αλλά διαθέτει επίσης 12 πανεπιστήμια, εξασφαλίζοντας την ύπαρξη υψηλού επιπέδου εκπαιδευμένων στελεχών. Τα υπέροχα νέα μας γραφεία, εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις για την ομάδα μας, αντικατοπτρίζουν πλήρως την εταιρική μας φιλοσοφία, που ακούει στη φράση ‘Πρώτα οι Άνθρωποι’. Η φιλοσοφία αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της TaskUs και αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.”

OlympUs: Το OlympUs, το νέο κέντρο της TaskUs, αποτελεί φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία αλλά και το πολλά υποσχόμενο μέλλον της Θεσσαλονίκης. Με μοναδική μαεστρία “παντρεύει” τους αρχαίους Έλληνες θεούς, με το πολυαναμενόμενο μετρό της Θεσσαλονίκης, και ο χώρος δίνει την εντύπωση ότι είσαι επιβάτης σε ένα βαγόνι και διασχίζεις την ιστορία της πόλης. Μέσα από την πρωτότυπη διακόσμηση του OlympUs, προέκυψε και το motto του: “Είμαστε όλοι στο ίδιο τρένο,” με έναν μοναδικό προορισμό. Την επιτυχία.

Πέρα από την πρωτότυπη διακόσμησή του, το OlympUs έχει δημιουργηθεί με βάση όλες τις χαρακτηριστικές ανέσεις της TaskUs, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρως εξοπλισμένης κουζίνας, περιοχές για gaming, χώρους χαλάρωσης και ευεξίας. Το OlympUs, που είναι εύκολα προσβάσιμο με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, βρίσκεται απέναντι από ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο και κοντά σε κατοικημένη περιοχή και σχεδιάστηκε με επίκεντρο την άνεση των εργαζομένων. Στα άμεσα σχέδια για το OlympUs είναι η
διαμόρφωση ενός χώρου αναψυχής στο rooftop που θα προσφέρει στην ομάδα της TaskUs ακόμα περισσότερους χώρους χαλάρωσης, open gym area, καθώς θα απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο.

Τα εγκαίνια του OlympUs ήταν ένα μεγάλο πάρτυ, από τους ανθρώπους της TaskUs προς τους ανθρώπους της TaskUs. Ένα μεγάλο “μουσικό φεστιβάλ” για να γιορτάσει η εταιρεία τους ανθρώπους της, που είναι πρωτίστης σημασίας.

“Επιλέξαμε ως θέμα το μουσικό φεστιβάλ” εξηγεί ο Νίκος Σταυρόπουλος “γιατί είναι ένα μέρος όπου πηγαίνεις με φίλους για να απολαύσεις καλή μουσική και νόστιμο street food. Είναι ένας χώρος όπου μπορείς να είσαι ελεύθερος και να ζήσεις πραγματικά τη στιγμή. Αυτήν ακριβώς την ατμόσφαιρα επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε στην TaskUs. Παρότι η δουλειά που επιτελούμε είναι απαιτητική, θέλουμε τους ανθρώπους μας να νιώθουν άνετα και να είναι αυθεντικοί, προκειμένου να συνεχίσουν να εξελίσσουν την εξαιρετική δουλειά που προσφέρουν.”

Το γεγονός αυτό είναι περισσότερο από ένα απλό ορόσημο. Αντιπροσωπεύει την αρμονική σύνδεση της δημιουργικότητας, της ποικιλομορφίας και της διασκέδασης, σε έναν χώρο εργασίας που νοιάζεται πραγματικά για τους ανθρώπους του.
Η TaskUs ενισχύει την παρουσία της στην Ευρώπη και επαναπροσδιορίζει το τι σημαίνει να εργάζεσαι και να επιτυγχάνεις, τιμώντας ταυτόχρονα τον ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας