Με την τεχνολογία 5G, ο τομέας του τουρισμού θα συνδεθεί σε όλα τα επίπεδα. Είτε πρόκειται για τις  μεταφορές, τον πολιτισμό ή τη φιλοξενία, αυτή η νέα γενιά του ασύρματου δικτύου θα φέρει πολλές βελτιώσεις και τεχνολογικές εξελίξεις.

Οι τεχνολογίες εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς. Αλλάζουν την καθημερινή ζωή τόσο των επιχειρήσεων όσο και των τουριστών. Η εφαρμογή της τεχνολογίας 5G θα μπορούσε να επηρεάσει τις δραστηριότητες πολλών τομέων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Παρόλο που η χρήση του από το ευρύ κοινό αναμένεται μόνο σε λίγα χρόνια, αυτή η νέα τεχνολογία δημιουργεί ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις δυνατότητες του τουρισμού.

Ο όρος 5G σημαίνει «την πέμπτη γενιά» και αντιπροσωπεύει τη νέα υποδομή ασύρματου δικτύου. Όπως και οι προκάτοχοί της, η τεχνολογία 5G θα φέρει πολλές αλλαγές στις επικοινωνίες και την ανταλλαγή δεδομένων. Θα παρέχει ουσιαστικά πανταχού παρούσα συνδεσιμότητα.

Αυτός ο τύπος δικτύου έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

Ταχύτητα: Ο χρόνος λανθάνουσας διάρκειας λόγω αργού δικτύου, για παράδειγμα, μειώνεται σημαντικά. Η μετάδοση δεδομένων θα είναι δέκα φορές πιο γρήγορη από την τεχνολογία 4G.

Μείωση των χρόνων αναμονής: Ο χρόνος επικοινωνίας μεταξύ δύο συσκευών μπορεί να φτάσει και μέχρι ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Πυκνότητα σύνδεσης: περισσότερες συσκευές μπορούν να συνδεθούν ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, περίπου ένα εκατομμύριο, σε σύγκριση με τις 2000 που μπορούσαν με την τεχνολογία 4G.

Ενεργειακή απόδοση: Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των τηλεφώνων αυξάνεται σημαντικά, δεδομένου ότι τώρα το δίκτυο χειρίζεται μεγάλο μέρος των δεδομένων.

Η 5G τεχνολογία στον τουρισμό

Για ορισμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον τουρισμό, όπως η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, το νέο δίκτυο θα διαθέτει υψηλότερο εύρος ζώνης. Ο μειωμένος χρόνος απόκρισης βελτιώνει το περιεχόμενο, και συγχρονισμό των κινήσεων μεταξύ του συμμετέχοντα και της οπτικής αντίληψης. Η εμπειρία θα γίνει πολύ πιο εντυπωσιακή. Η ταχύτητα, το ποσό των μεταβιβάσιμων δεδομένων και η μείωση του χρόνου αντίδρασης θα έχουν επίσης αντίκτυπο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η επεξεργασία πληροφοριών και η ανταπόκριση μηχανών ή εφαρμογών που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία θα είναι πιο αποτελεσματικές. Η τεχνολογία 5G επιτρέπει επίσης την εκτεταμένη ανάπτυξη των στοιχείων στο διαδίκτυο, καθώς παρέχει την ευκαιρία για περισσότερες συσκευές να συνδεθούν ταυτόχρονα και να αυξήσουν την ταχύτητα ανταλλαγών.

Μεταφορές

Αυτή η νέα γενιά του ασύρματου δικτύου θα αυξήσει την ακρίβεια και την ασφάλεια στα αεροδρόμια, τους σταθμούς κλπ. Οι πληροφορίες για τους επιβάτες θα γίνουν ακριβέστερες και θα μεταδίδονται εγκαίρως. Η τεχνολογία 5G θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αυτοκινούμενα οχήματα, τα οποία θα είναι ασφαλέστερα και πιο αυτόνομα.

Ξενοδοχειακές  Επιχειρήσεις

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα ξενοδοχεία έχει γίνει ουσιαστική ώστε να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες. Είτε είναι συνδεδεμένα δωμάτια, βοηθοί με φωνητικές εντολές, chatbots κλπ., Αυτά τα κέντρα θα είναι πολύ πιο αποδοτικά χάρη στην τεχνολογία 5G και τις βελτιώσεις που φέρνει στην τεχνητή νοημοσύνη και στη διασυνδεσιμότητα των πραγμάτων.

Πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες εξετάζουν επί του παρόντος την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας για να προσφέρουν καινοτόμες και πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Συνέδρια και συναντήσεις

Η χρήση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος θα είναι πολύ αποτελεσματική, χάρη στην αύξηση του εύρους ζώνης και τη μείωση του χρόνου καθυστέρησης. Η τεχνολογία 5G θα μειώσει την ανάγκη για Wi-Fi, θα απλοποιήσει και θα βελτιώσει την προσφορά περιεχομένου στο διαδίκτυο και τις ζωντανές αλληλεπιδράσεις κατά τη διάρκεια των διασκέψεων.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Σε εσωτερικές ή υπαίθριες συγκεντρώσεις, τα τηλεφωνικά δίκτυα θα έχουν λιγότερη συμφόρηση, συμβάλλοντας στην απόλαυση των συμμετεχόντων, οι οποίοι δεν θα έχουν πλέον τη δυσκολία να αλληλεπιδρούν και να δημοσιεύουν φωτογραφίες της εκδήλωσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Πολιτισμός

Η τεχνολογία 5G θα καταστήσει τις πολιτιστικές εμπειρίες πολύ πιο ελκυστικές, χάρη εν μέρει στην πρόοδο της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας. Εκτός από τις δραστηριότητες επισκεπτών, αυτή η τεχνολογία θα αποφέρει οφέλη σε μουσεία. Θα αναπτυχθούν οι δυνατότητες ψηφιοποίησης και εικονικής αποθήκευσης πολιτιστικών θησαυρών και η ρομποτική θα υποστηρίξει το έργο των επιμελητών. Για παράδειγμα, το Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη εξέτασε την τεχνολογία 5G με διάφορους τρόπους, όπως ένας τηλεχειριζόμενος ρομποτικός βραχίονας που αποκατέστησε ένα αντικείμενο τέχνης με μεγάλη ακρίβεια.

Με όλες τις δυνατότητές της, η τεχνολογία 5G έχει τη δυνατότητα να τονώσει την τουριστική βιομηχανία. Ο ταξιδιώτης θα επωφεληθεί επίσης με διάφορους τρόπους. Η πορεία του θα είναι πιο ομαλή και η πρόσβασή του σε πληροφορίες και περιεχόμενο θα είναι εκθετική.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας 5G εγείρει ορισμένα ζητήματα. Απαιτεί σημαντικές επενδύσεις, καθώς απαιτεί νέα τεχνολογία. Επιπλέον, δεν έχει ακόμη καθοριστεί η προσβασιμότητά του εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, δεδομένου ότι το σημερινό ασύρματο δίκτυο, τεχνολογία 4G, δεν είναι βέλτιστο στις περιφέρειες.

Επιπλέον, η ευπάθεια των δεδομένων εξακολουθεί να αποτελεί μείζον θέμα. Η ασφάλειαθα είναι στην καρδιά του των ανησυχιών με την άφιξη της τεχνολογίας 5G. Οι συνέπειες των κυμάτων ασύρματης σύνδεσης στην υγεία προκαλούν επίσης πολλές συζητήσεις μεταξύ των επιστημονικών και τεχνολογικών κοινοτήτων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας