ιατρικός τουρισμός

Έσοδα ύψους 1.5 δισ. δολαρίων απέφερε ο ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία το 2018, ποσό που σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της χώρας μπορεί να αυξηθεί πέντε επιπλέον φορές, μέχρι το 2023.

Η Τουρκία αποδεικνύεται ότι είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον τομέα της υγείας στον κόσμο αν αναλογιστεί κανείς ότι περίπου 433.292 άτομα έφτασαν πέρυσι στη χώρα αναζητώντας ιατρική περίθαλψη. 

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Υγείας Fahrettin Koca δήλωσε ότι οι πολίτες, κυρίως από το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράκ, τη Γεωργία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, έρχονται στην Τουρκία για διάφορες ιατρικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων της ογκολογίας, ακτινοθεραπείας και νευροχειρουργικής καθώς στην Τουρκία κοστίζουν λιγότερο σε σχέση με άλλες χώρες.

Αυτή η αύξηση των αφίξεων είχε σαν αποτέλεσμα η Τουρκία να κερδίσει συνολικά 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τον τουρισμό υγειονομικής περίθαλψης καθώς περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη χώρα για λόγους υγείας μεταξύ του 2013 και 2017.

Το 2017 συγκεκριμένα η Τουρκία κέρδισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω του τουρισμού υγείας – ο αριθμός ήταν μόνο 747,6 εκατομμύρια δολάρια το 2013, ενώ τα έσοδα από τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ανήλθαν στα $ 590,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας