Ίδρυση Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους οινοποιούς της Ελλάδας καθώς πλέον έχει ιδρυθεί ο Σύνδεσμός Μικρών Οινοποιών Ελλάδος με βασικότερο στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση των Μικρών Οινοποιητικών Επιχειρήσεων.

Ο ΣΜΟΕ που μετρά κάτι λιγότερο από μήνα λειτουργίας έχει ως όραμα την ενδυνάμωση του ρόλου των Μικρών Οινοποιών στην Ελλάδα, φιλοδοξία του είναι να καλύψει επαρκώς την απουσία επίσημης αντιπροσώπευσης Μικρών Οινοποιητικών Επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οινοποιίας.

Επίσης επιθυμία του είναι να βοηθήσει όλους τους οινοποιούς στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις των αγορών και να δημιουργήσουν μέσα στο ανταγωνιστικό οικονομικό και τεχνικό περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται και εξελίσσεται.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός συνδέσμου μικρών οινοποιών γεννήθηκε το 2017, όταν μια ομάδα οινοποιών οραματίστηκε την περαιτέρω εξάπλωση του ελληνικού κρασιού και του αμπελώνα του, με κριτήριο την ανάδειξη των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών.

Πιο αναλυτικά τα σχέδια του ΣΜΟΕ είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής οινικής αγοράς, η αποτελεσματική συνδρομή στην πρόοδο του ελληνικού κρασιού αποτελώντας αξιόπιστο συνομιλητή μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, των φορέων πολιτικού σχεδιασμού, επιστημονικών και ερευνητικών οργανισμών καθώς και αρμοδίων θεσμικών παραγόντων.

Επίσης η παρακολούθηση, η μελέτη, η ανάλυση και η διατύπωση προτάσεων σε ζητήματα σχετικά με αυτή και ειδικότερα τον κλάδο της οινοποιίας ενώ στόχος τους είναι να βοηθήσει μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει τους νέους αμπελουργούς και παραγωγούς που θέλουν να παράγουν τα χρώματα και τα αρώματα της Ελληνικής γης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας