Συνάντηση εργασίας αναφορικά στη νέα επένδυση Ikos Dassia στην Κέρκυρα είχε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η περιφέρεια με το Δ.Σ., τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ikos Resorts κ.κ. Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη την Πέμπτη 16 Ιουνίου στην αίθουσα της περιφέρειας, στην περιοχή Αλυκές.

Εκ μέρους της περιφέρειας, στη συνάντηση πήραν μέρος ο κ.  Γαλιατσάτος, η κα Νικολέτα Πανδή, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιώτικης Πολιτικής, ο κ. Αλέξανδρος Μιχαλάς, αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Διονύσιος Στραβοράβδης, αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διοίκησης, ο κ. Διονύσιος Τσούκας, αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος, ο κ. Ιωάννης Φοντάνας, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, ο κ. Χρήστος Μωραΐτης, πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Αναστάσιος Σαλβάνος, περιφερειακός σύμβουλος, η κα Ελένη Μάνδηλα, γενική διευθύντρια Συντονισμού & Έργων, ο κ. Νικήτας Καραλής, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και η κα Κούλα Κυριάκη, υπάλληλος διεύθυνσης Συντονισμού & Έργων.

Εκ μέρους της Ikos Resorts συμμετείχαν οι κ. Σταύρος Ανδρεάδης, πρόεδρος Ikos Resorts, ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, διευθύνων σύμβουλος, ο κ. Δημήτρης Κοντός, γενικός διευθυντής Λειτουργιών, ο κ. Αντώνης Αβδελάς, γενικός διευθυντής Πωλήσεων & Marketing, ο κ. Λεωνίδας Κυρόπουλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης, ο κ. Μιχάλης Ζάγκας, οικονομικός διευθυντής, ο κ. Σάββας Σιδηρόπουλος, γενικός διευθυντής, ο κ. Γιώργος Σπανός, Διευθυντής Ikos Dassia και η κα Δέσποινα Τζιντζιού, επικοινωνιακός σύμβουλος.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Ikos παρουσίασε τη φιλοσοφία της εταιρείας και τις πρωτοβουλίες συμβολής της στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τα πρώτα σχέδια του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ikos Dassia.

Όπως δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, “η άφιξη της Ikos Resorts στην Κέρκυρα σημαίνει, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, στήριξη και ενεργή εμπλοκή των γύρω κοινοτήτων, ενώ τα τουριστικά οφέλη θα εκτείνονται και πέρα από τις ίδιες τις ξενοδοχειακές μονάδες τονώνοντας την οικονομία της περιφέρειας. Toμείς όπως η γεωργία, παραγωγή πρώτων υλών, μεταποίηση, εμπόριο, υπηρεσίες, η προώθηση των τοπικών προϊόντων, θα αναπτυχθούν δείχνοντας θετικό πρόσημο. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν 650 μόνιμες και εποχιακές θέσεις άμεσης απασχόλησης με 8μηνη διάρκεια. Η επένδυση είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αφενός πρόκειται να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και να  αυξήσει τις αεροπορικές πτήσεις και αφετέρου να ενισχύσει την πρωταγωνιστική θέση της Κέρκυρας και των Ιονίων νήσων στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Η επένδυση αυτή κινείται στην κατεύθυνση που περιγράφει ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της ΠΙΝ, ώστε να γίνουν τα Νησιά του Ιονίου ‘Ελκυστικός Προορισμός και Βιώσιμος Τόπος‘”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας