Ηλεκτρονική τουριστική προβολή από το Δήμο Κισσάμου

Σε ηλεκτρονική τουριστική προβολή προχωρά ο Δήμος Κισσάμου, εν μέσω τουριστικής περιόδου με σκοπό την τουριστική προώθηση της περιοχής.

Πιο αναλυτικά, η Περιφέρεια Κρήτης εξέδωσε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση εφαρμογών στον τομέα του ηλεκτρονικού πολιτισμού και τουρισμού» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων την 10η Αυγούστου.

Η συγκεκριμένη δράση στόχο έχει αφενός να παρουσιάσει την ιστορία της Κισσάμου και της ευρύτερης περιοχής, από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα και αφετέρου να ενισχύσει την τουριστική προβολή του τόπου μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών.

Η υλοποίηση και το αποτέλεσμα.

Για την υλοποίηση της δράσης, θα εγκατασταθεί ψηφιακός οπτικοακουστικός εξοπλισμός σε κτίριο του δήμου, ο οποίος και θα προβάλει το παραγόμενο περιεχόμενο και θα αποτελεί μέσο τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας με κάσκες που έχουν ενσωματωμένο κινητό τηλέφωνο ή tablet υψηλής τεχνολογίας και ακουστικά και μοιράζεται στους επισκέπτες για ολιγόλεπτη προβολή.

Παράλληλα, θα εγκατασταθούν στον χώρο δύο ολογραμματικές προθήκες που θα αναπαριστούν αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής που δεν εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο, οθόνες υπερηψηλής ανάλυσης και ένα διαδραστικό τραπέζι εκπαιδευτικού χαρακτήρα με θέμα την ιστορία της περιοχής.

Από πλευράς ψηφιακών εφαρμογών, εντός του έργου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας η οποία θα περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ με αφήγηση σχετικά με την ιστορία της περιοχής (Κίσσαμος Ιναχώριον,Φαλάσαρνα,Κίσσαμος, Μήθυμνα, Πολυρήνια, Ρόκκα). Επιπλέον, θα παραχθεί ένα βίντεο τουριστικής προβολής της περιοχής σχετικά με τα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος του δήμου (Μπάλος– Ραμβούσα, Ελαφονήσι, Φαράγγι–Σηρικαρίου, χωριά).

Τέλος, περιλαμβάνεται η δημιουργία ιστοσελίδας με πληροφορίες του νέο χώρου πολιτισμού, γενικές πληροφορίες και αναπαραγωγή μέρους του ψηφιακού περιεχομένου που θα παραχθεί στο πλαίσιο του παρόντος έργου, σε δύο γλώσσες.

Το αποτέλεσμα του έργου θα είναι η δημιουργία ενός νέου επισκέψιμου χώρου ως αξιοθέατο, το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τα υπάρχοντα όπως είναι το αρχαιολογικό μουσείο και τα μνημεία, παράλληλα με την παραγωγή οπτικοακουστικού ψηφιακού περιεχομένου προς χρήση της δημοτικής αρχής για τουριστική προβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας