Ινδικό

Ινδικό το πρώτο πιάτο της 84ης ΔΕΘ που σερβιρίστηκε στη Detrop στο πλαίσιο των πρόδρομων δράσεων για τη συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 84η ΔΕΘ.

Πιο αναλυτικά με την μια «πρώτη γεύση» από τη συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 84η ΔΕΘ έδωσε το δείπνο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Detrop, το βράδυ της Κυριακής 3 Μαρτίου παρουσία της Ινδής πρέσβειρας, κας Shamma Jain.

Ινδικό
Η Ινδή πρέσβειρα, Shamma Jain με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα.

Η Ινδή πρέσβειρα υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, ενώ ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως η ινδική συμμετοχή θα είναι αντιπροσωπευτική της νέας Ινδίας.

Το δείπνο, όπου συμμετείχαν φορείς της Θεσσαλονίκης, εκθέτες -μεταξύ αυτών και η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών- αλλά και συνεργάτες της Έκθεσης, είχε ινδικό χρώμα και παρουσίασε σε πάνω από δέκα πιάτα ένα γευστικό πανόραμα της ινδικής κουζίνας.

Σημειώνεται ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, που «χτίζονται» εδώ και καιρό, άνοιξαν για τα καλά μετά την πρόσφατη επίσκεψη της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo στην Ινδία, η οποία ακολουθήθηκε από την έλευση στη Θεσσαλονίκη και στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στελεχών της India Trade Promotion Organisation (ITPO), που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση της ινδικής παρουσίας στην 84η ΔΕΘ.

Υπογραμμίζεται ότι οι πρόδρομες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται ενόψει της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου και οι οποίες θα εξελίσσονται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, με κορύφωση την 84η ΔΕΘ, θα είναι αντιπροσωπευτικές του πολιτισμού, της ιστορίας, του κινηματογράφου και του επιχειρείν της Ινδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας