Γερμανοί tour operators θα συνεδριάσουν στην Πελοπόννησο, ITB Berlin

Η προ ημερών ακύρωση της διεθνούς έκθεσης ITB Berlin 2020 δημιούργησε έντονα… απόνερα σε ότι αφορά τόσο τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες της, οι οποίοι βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα σε σχέση με το status της πληρωμής της (μη) παρουσίας τους στους εκθεσιακούς χώρους του Messe Berlin, τις ακυρώσεις αεροπορικών εισιτηρίων και κρατήσεων σε ξενοδοχεία. Μάλιστα, ουκ ολίγοι επαγγελματίες της εγχώριας (και όχι μόνο) τουριστικής βιομηχανίας συνάντησαν από… τοίχο μέχρι και διαρκείς αρνήσεις για αποζημίωση και επιστροφή χρημάτων από τους stakeholders.

Το κλίμα που αποτυπώθηκε σε διεθνές, μάλιστα, επίπεδο ήταν αρνητικό τόσο για τους διοργανωτές, όσο και τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω αντιδράσεις και εξετάζοντας την πιθανότητα πολύμηνων όσο και εξόχως δαπανηρών προσφυγών στη Δικαιοσύνη, η διοργανώτρια εταιρεία γνωστοποίησε πως θα προβεί στις αναγκαίες κινήσεις refunding στο σύνολο των εκθετών, αλλά και των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των εκθετών της ακυρωθείσας ITB Berlin 2020 θα λάβουν στο ακέραιο τις προκαταβολές που είχαν καταβάλει σχετικά με τα έξοδα επενοικίασης των περιπτέρων, των εισιτηρίων, των media πακέτων και των αμοιβών AUMA. Στο ποσό του refund συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η κατασκευή stand και περιπτέρων, αλλά και η επενοικίαση εκθεσιακών περιπτέρων και στάντ. Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την διοργανώτρια εταιρεία, παρέχοντάς της τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN / BIC) προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταβολή του ποσού. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως όσα εισιτήρια εκθετών και επισκεπτών δεν έχουν προπληρωθεί είτε είχαν παραγγελθεί μέσω του Webshop της BECO, θα ακυρωθούν και δεν θα τιμολογηθούν.

Σε ότι αφορά τα εισιτήρια (πάσα) για τους επαγγελματίες επισκέπτες (Trade Visitor Passes), αλλά και τα αντίστοιχα των απλών επισκεπτών (Public Visitor) που είχαν κρατηθεί και πληρωθεί μέσω του ITB Berlin ticket shop, το κόστος τους θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Τονίζεται πως η επόμενη -προγραμματισμένη- έκθεση ITB Berlin, θα διεξαχθεί από τις 10 μέχρι και τις 14 Μαρτίου, 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας