Kallas Inc. Η σωστή στρατηγική εξασφαλίζει ανταγωνιστικότητα και ανθεκτικότητα στις προκλήσεις.

H ANAΠΤΥΞΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Από το 1967, η Kallas Inc. δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στη διανομή πρώτων υλών και τροφίμων σε τρεις βασικούς τομείς: στη βιομηχανία τροφίμων, στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και στο Ho.Re.Ca. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δύσκολης δεκαετίας, με πολλές αλλαγές στην αγορά, η εταιρεία κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, αλλά και να αναπτυχθεί με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Πώς το κατάφερε αυτό; O CEO της εταιρείας κ. Γιάννης Καλλάς αποκαλύπτει: «Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες και τις αλλαγές στην αγορά, προσαρμόζοντας προϊόντα και service έτσι, ώστε να ικανοποιούμε τον πελάτη-συνεργάτη – πάντα δίνοντας την απαιτούμενη αξία!»

Η μεγάλη προϊοντική γκάμα της Kallas Inc.

Βασικό πλεονέκτημα της Kallas Inc. είναι ότι η πλούσια προϊοντική της γκάμα πλαισιώνεται από την επιστημονική ομάδα της εταιρείας, η οποία, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες των προμηθευτών της, επικεντρώνεται αποκλειστικά στην υποστήριξη των συνεργατών-πελατών, προσφέροντας πάντα εξειδικευμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του χώρου.

Εμπορικές συνεργασίες και επενδύσεις στο επίκεντρο

«Ανανεώσαμε και διευρύναμε τις εμπορικές μας συνεργασίες προσθέτοντας νέες σειρές προϊόντων στο χαρτοφυλάκιό μας», αναφέρει ο CEO της εταιρείας κ. Γιάννης Καλλάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kallas Ιnc. επικεντρώνεται στους κλάδους των τυροκομικών, γαλακτοκομικών, κατεψυγμένων κρεάτων και αλιευμάτων, προϊόντων κακάου και σοκολάτας, φυτικών ελαίων, φυτικών λιπαρών, φυτικών κρεμών, μαργαρινών, κατεψυγμένων λαχανικών, κονσερβοειδών, προϊόντων αυγού, προϊόντων σίτου/αραβοσίτου, πρώτων και βοηθητικών υλών, πρόσθετων τροφίμων, tailor-made προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων και βιολογικών προϊόντων. Ο ίδιος προσθέτει: «Επενδύσαμε!

Προκειμένου να καλύψουμε τη χώρα μας σε επίπεδο πωλήσεων και διανομής, σύμφωνα πάντα με τα στάνταρ που οι ίδιοι έχουμε θέσει, επενδύσαμε στη δημιουργία ιδιόκτητων υποκαταστημάτων και σύγχρονων κέντρων διανομών στις Αχαρνές Αττικής, στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, στο Βαθύ Αυλίδας και στα Ιωάννινα, με πάνω από 26.000 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Αποκορύφωμα… η τελευταία μας επένδυση στα Οινόφυτα, που ήρθε να προσθέσει επιπλέον 13.000 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου (16.000 παλετοθέσεις) βαθιάς κατάψυξης, τον μεγαλύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων, μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας. Παράλληλα, η στρατηγική μας επιλογή για τη δυναμική διείσδυση σε Κύπρο και σε χώρες των Βαλκανίων –εκμεταλλευόμενοι το ισχυρό μας knowhow– όχι μόνο διαφύλαξε τα αποτελέσματά της με σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα, αλλά μας οδήγησε να επενδύσουμε στη δημιουργία υποκαταστημάτων και κέντρων διανομής, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη προσέγγιση έκαστης αγοράς».

Βασικό μερίδιο στο μείγμα των πωλήσεων της εταιρείας, κατέχει το βιομηχανικό κανάλι.

5 νέες θυγατρικές στο εξωτερικό

Σημειώνεται ότι η Kallas Inc. έχει προχωρήσει στη σύσταση συνολικά πέντε θυγατρικών και συγκεκριμένα σε Κύπρο, Ρουμανία –με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους που ξεπερνούν τα 10.000 τ.μ.–, καθώς και σε Β. Μακεδονία, Βουλγαρία και Σερβία. Από το 2008 μέχρι και σήμερα, οι συνολικές επενδύσεις της ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ!
Ο κ. Καλλάς εξηγεί σχετικά: «Με πίστη στο όραμα και τις αξίες μας και με επίκεντρο τους πελάτες μας στεκόμαστε υπεύθυνα και με σεβασμό απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες τους, προσφέροντας, καθημερινά, προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και επιτελώντας στο ακέραιο τον ρόλο μας ως μία ισχυρή, αξιόπιστη και κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, που εξελίσσεται διαρκώς σε διεθνές επίπεδο».

Ο όμιλος την τελευταία δεκαετία έχει σχεδόν τριπλασιάσει τον τζίρο του, φθάνοντας το 2019 στα 239 εκατ. ευρώ και απασχολώντας 282 ανθρώπους. Παράλληλα, έχει ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια μέσω των προαναφερθεισών 5 θυγατρικών και εξαγωγές σε πολύ περισσότερες χώρες.

Βασικό μερίδιο στο μείγμα των πωλήσεων της Kallas Inc. κατέχει το βιομηχανικό κανάλι, όπου όντας ηγέτες στον χώρο των Α’ υλών, πραγματοποιεί εκεί το 60% των πωλήσεών της. Από το υπόλοιπο 40%, το 30% αφορά το Ho.Re.Ca.– με έτοιμα τυποποιημένα τρόφιμα αλλά και Α’ ύλες, απευθυνόμενη στους επαγγελματίες της εστίασης, της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Τέλος, το μικρότερο μερίδιο στις πωλήσεις της κατέχει το κανάλι του λιανεμπορίου, με μόλις 10% συμμετοχή στο μείγμα των πωλήσεών της, διαθέτοντας προϊόντα ιδιωτικής αλλά και δικής της ετικέτας. Το 2020, οι πωλήσεις του ομίλου Kallas Inc. έκλεισαν στα 176 εκ. ευρώ, δηλαδή –26% σε σχέση με το 2019, με κύριο αίτιο την «αιμορραγία» της εστίασης. Για το 2021 και τα μέχρι τώρα δεδομένα της πανδημίας, προβλέπεται αύξηση κατά 15%, παρ’ όλο που η εστίαση απ’ ό,τι φαίνεται θα χάσει πάλι σημαντικό κομμάτι της φετινής χρονιάς.

Κοιτώντας μπροστά

Με το δεδομένο της «παρένθεσης» της πανδημίας, αλλά και ως κομμάτι της στρατηγικής της για την επόμενη τριετία, η Kallas Inc. σχεδιάζει τη δυναμική επιστροφή της στο κανάλι του Food Service/Ho.Re.Ca. σε επίπεδο γκάμας και διασποράς, με κατηγορίες που θα ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών και που θα ικανοποιούν διατροφικές –και όχι μόνο– τάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις Α’ ύλες για το κανάλι της μεταποίησης, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία, με καινούργια συστατικά και σύγχρονες τεχνολογίες, θέτοντας ως στόχο να συνεχίσει να οδηγεί τις εξελίξεις σε έναν χώρο όπου ήδη κατέχει ηγετική θέση.

Τέλος, σημαντική ενίσχυση αναμένεται και στο κανάλι του λιανεμπορίου. Πέρα από την ελληνική αγορά, η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία της στην Κύπρο, καθώς και την περαιτέρω καθιέρωση και ενδυνάμωσή της στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Γ. Καλλάς: «Κοιτάμε το αύριο πάντα με προοπτική μεγαλύτερης επέκτασης σε τοποθεσίες ανά τον κόσμο, προσαρμόζοντας το assortment στις ανάγκες της τοπικής αγοράς – πάντα με το ταχύτερο service. Είμαστε θωρακισμένοι οικονομικά με την απαιτούμενη ρευστότητα, γεγονός που μας επιτρέπει να εκμεταλλευόμαστε όποιες ευκαιρίες βρεθούν μπροστά μας!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας