Με αφορμή τον σεισμό το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή 21 Ιουλίου, η Fraport Greece ενημερώνει ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις.

“Η εταιρεία προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και πτήσεων και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου. Έχει ελεγχθεί διεξοδικά ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης καθώς και όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές. Επισημαίνεται ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, ενώ στους χώρους που σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές πραγματοποιείται ήδη καθαρισμός και αποκατάσταση. Όλοι οι άνθρωποι της Fraport Greece εργάζονται εντατικά προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι σε θέση να υποστηρίξει πλήρως όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των εθνικών φορέων διαχείρισης κρίσεων.

Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες και Tour Operators, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον προγραμματισμό των πτήσεων τους”.

Το λιμάνι της Κω θα χρειαστεί τρεις με τέσσερις ημέρες να λειτουργήσει δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Κω είναι σημαντικό, με ζημιές σε όλο το παραλιακό μέτωπο, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

FedHATTA: Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κω

Με μεγάλη προσοχή, σε συνεχή επικοινωνία με την συντεταγμένη Πολιτεία, το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τους τοπικούς τουριστικούς φορείς (Ενώσεις Ξενοδόχων και Τουριστικών Γραφείων) και σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, η Ομοσπονδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Κω, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και αναστάτωσε κατοίκους και επισκέπτες.

“Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η εγρήγορση και η άμεση δραστηριοποίηση που επέδειξε η Πολιτεία, αλλά και οι αρμόδιοι φορείς, συνέβαλλαν στο να αποκατασταθούν άμεσα οι φυσιολογικοί ρυθμοί στο νησί. Η τοπική κοινωνία, οι κάτοικοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις, αντιμετώπισαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνήσια φιλοξενία τους τουρίστες”, αναφέρει η FedHATTA.

“Η πληροφόρηση που προέρχεται από τους μεγάλους Tour Operators του εξωτερικού είναι καθησυχαστική και δε διαφαίνονται δυσμενείς εξελίξεις όσον αφορά τις τουριστικές ροές στην περιοχή.

Απαιτείται ψύχραιμη αντιμετώπιση των συνθηκών σε μία περίοδο κατά την οποία η τουριστική κίνηση κορυφώνεται, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι τουριστικές ροές στην Κω, έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς διακοπών στη χώρα μας. Οι προσπάθειες συνεχίζονται και όλα φαίνεται ότι βαίνουν καλώς.

Η Ομοσπονδία εκφράζει τα συλληπτήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις”.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνιστά προσοχή

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,5 R που εκδηλώθηκε στις 01:31 σήμερα 21 Ιουλίου 2017, συνιστά στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης της Κω τα ακόλουθα:

α. Να μην προσεγγίζουν τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές.

β. Να αποφεύγουν να επισκεφθούν περιοχές και δρόμους έντονων μορφολογικών κλίσεων στις οποίες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κατολισθήσεων

γ. Να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και μην δίνουν βάση , πολύ περισσότερο να μην αναπαράγουν, στις φημολογίες.

Όσοι κάτοικοι της Κω επιθυμούν έλεγχο των κτιρίων τους, να απευθύνονται στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω, οδός Σκ. Ζερβού 40, τηλέφωνο 2242061507.

Η Κως υπέστη μια σκληρή δοκιμασία και άντεξε. Κάθε λεπτό που περνά, η Κως επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς της. Η κρατική μηχανή βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε θέματος απαιτεί άμεση διαχείριση.

Η πρώτη μέριμνα αφορούσε την ανθρώπινη ζωή και σε αυτό το στάδιο η προσοχή περνά στον έλεγχο των υποδομών και του δομημένου περιβάλλοντος.

Με συνεχείς ανακοινώσεις του, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας θα ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού για οποιοδήποτε θέμα απαιτηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας