«Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της διασύνδεσης των λιμανιών και των νήσων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, από τη Σμύρνη, κατά την ομιλία του στο 9ο Φόρουμ Τουρισμού Τουρκίας – Ελλάδας και της 4ης Κοινής Επιτροπής Τουρισμού.

«Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς και εποχές, κάποιες φορές δύσκολες, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι ο τουρισμός, τα ταξίδια, είναι αυτό το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα και να συνεργαστούμε», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος ξεκαθάρισε πως όλες οι κινήσεις «θα γίνουν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα» για να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Ο κ. Κικίλιας στάθηκε στην πρόθεση και των δύο πλευρών για την αύξηση των εκατέρωθεν μετακινήσεων «προς όφελος και των δύο χωρών», καθώς θέλουμε να «διευκολύνουμε τα ταξίδια από την Τουρκία στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Τουρκία».

«Οι Τούρκοι είναι καλοδεχούμενοι και ποιοτικοί τουρίστες», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας πως επισκέπτονται κάθε χρόνο τα νησιά μας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και θέλουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία.

«Ο τουρισμός είναι ένας προνομιακός τομέας. Είναι ένας τομέας των μεταφορών, της ακτοπλοΐας και των διασυνδέσεων, του τουριστικού προϊόντος, των πακέτων τα οποία υπογράφονται, των δυνατοτήτων προσέλκυσης ποιοτικών επισκεπτών και τουριστών στη χώρα μας και στη δική σας που έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα είναι ένα κομμάτι σύγκλισης και ένα κομμάτι συνεργασίας και ένα κομμάτι πρόσφορο για την επιδιωκόμενη από την πλευρά μας βελτίωση και ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών» είπε από το βήμα του συνεδρίου ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και δημιουργία πακέτων για ταξίδια και στις δύο χώρες. «Θέλουμε να επενδύσουμε και να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν», υπογράμμισε, κάτι που «θα φέρει και υψηλότερους μισθούς, θέσεις εργασίας και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας