Κινέζοι

Σταματούν να επενδύουν Κινέζοι πολίτες σε ακίνητα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία real estate Cushman & Wakefield , τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν οι Κινέζοι αποσύρονται γενικώς από τις αγορές ακινήτων εκτός Κίνας καθώς το Πεκίνο εφαρμόζει πλέον πιο αυστηρά μέτρα για εξαγωγή κεφαλαίων από την χώρα ενώ και οι κινεζικές τράπεζες περιορίζουν την ροή δανείων.

Αυτοί οι δύο λόγοι κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την παρουσία των Κινέζων επενδυτών σε ξένες αγορές και φυσικά και στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους συμβάλλοντας στο να «ξυπνήσει» η εγχώρια αγορά ακινήτων.

Η Ελλάδα εξάλλου αποτελεί για τους Κινέζους έναν άκρως αγαπημένο και ειδυλλιακό προορισμό, που επιλέγουν είτε για να κάνουν τον γάμο τους είτε για να περάσουν το ταξίδι του μέλιτος.

Πέρα από αυτό όμως το μεγάλο ενδιαφέρον των Κινέζων αγοραστών για τα ελληνικά ακίνητα οφείλονται και στο πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» που είναι και ένας εκ των βασικών λόγων, για τους οποίους οι Κινέζοι επένδυσαν στην Ελλάδα από την αρχή.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του Enterprise Greece από τις 3.620 άδειες παραμονής, που έχουν εκδοθεί από την έναρξη του προγράμματος, «Χρυσή Βίζα», έως και το τέλος Νοεμβρίου του 2018, ποσοστό 53% (1.945 άδειες δηλαδή) δόθηκαν σε αγοραστές ακινήτων από την Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας