Λευκάδα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Λευκάδος, προβάλλει δυναμικά τη Λευκάδα, στην τουριστική αγορά του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, στην «ψηφιακή» Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Vakantibeurs 2021» και στην πλατφόρμα LinkToGreece.com, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών.

Ανδρέας Κτενάς: «Έχουμε μια πολύ καλή δυναμική ως τουριστικός προορισμός στις χώρες αυτές»

 «Η ενδιαφέρουσα τουριστική αγορά της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, είναι μία από τις αγορές, που έχουμε θέσει ως στόχο για περαιτέρω διείσδυση, ενώ έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Μετά και την πολύ επιτυχημένη παρουσία μας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης «Vakantibeurs 2020» στην Ολλανδία, έχουμε μια πολύ καλή δυναμική ως τουριστικός προορισμός στις χώρες αυτές. Δυστυχώς η πανδημία Covid-19 μας «φρέναρε» λίγο, όμως εμείς αναπροσαρμόσαμε την τακτική μας και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το σκοπό αυτό. Η συμμετοχή στην ηλεκτρονική «Vakantibeurs 2021» και η αξιοποίηση της πλατφόρμας LinkToGreece.com είναι μέρος από τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες προβολής των νησιών μας και των τουριστικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη αγορά», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

    Οι δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας ήταν οι εξής:

  1. Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, μαζί με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συμμετείχε στο «ψηφιακό» περίπτερο που είχε ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Vakantibeurs 2021», που διεξήχθη ηλεκτρονικά στις 4 – 5 Ιουνίου 2021.
  2. Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας συνέπραξε με την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας και κατόπιν προσκλήσεως προς τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής (καταλύματα άνω των τριών αστέρων, βίλες, τουριστικούς πράκτορες, επισκέψιμα οινοποιία, επιχειρήσεις σκαφών & ιστιοπλοΐας), καταχώρησε στην πλατφόρμα LinkToGreece.com τα στοιχεία τους, ώστε να πραγματοποιήσουν online επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) με επαγγελματίες του κλάδου από τις Κάτω Χώρες (BeNeLux). Η πλατφόρμα LinkToGreece.com έχει δημιουργηθεί από τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών και είναι ένα εργαλείο προβολής και δικτύωσης, των εγγεγραμμένων ελληνικών τουριστικών προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων, με επαγγελματίες του τουρισμού από τις Κάτω Χώρες, που αναζητούν νέους προορισμούς και νέες συνεργασίες στην Ελλάδα
  3. Στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου (webinar) με θέμα «Πέντε λόγοι για να επισκεφθείς τα Ιόνια Νησιά (5 reasons to visit the Ionian Islands)», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών, στις 8 Ιουνίου 2021, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας παρουσίασε, σε ζωντανή σύνδεση, στους συμμετέχοντες τουριστικούς πράκτορες από τις Κάτω Χώρες, τις ομορφιές και τις δραστηριότητες που προσφέρει η Λευκάδα και τα νησιά της, υπογραμμίζοντας την ευκολία της πρόσβασης και ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας