Mediterranean

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Tourism and Hospitality: Trends & Education» από την Σχολή Τουρισμού & Φιλοξενίας του Mediterranean College με την Δια Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση Στελεχών, την Βελτίωση Τουριστικών Υποδομών και την Ελληνική Γαστρονομία να βρίσκονται στην ατζέντα της.

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος & Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AIROTEL με τέσσερις ενδιαφέρουσες ενότητες να συνθέτουν το πρόγραμμά της.

Στη πρώτη ενότητα, HR & Training Managers κορυφαίων Ξενοδοχειακών Μονάδων & Ομίλων, όπως η κα. Δήμητρα Λαμπροπούλου και ο κ. Θανάσης Πάσσας του Athens Hilton, ο κ. Νικόλαος Μπίρης του Titania Hotel, ο κ. Παναγιώτης Τσιριμιάγκος από το Hotel Brain και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης INSETE κα Λία Ζαμπέτογλου, μίλησαν για την εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο ποια ακαδημαϊκά στοιχεία, γνώσεις, δεξιότητες και επιμέρους ικανότητες πρέπει να έχει ο επαγγελματίας του αύριο, εστιάζοντας στη σημαντικότητα της διαρκούς εκπαίδευσης εντός των επιχειρήσεων, αλλά και στη δια βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Επίσης δεν παρέλειψαν να τονίσουν τη σημασία της πρακτικής άσκησης και συμφώνησαν ότι και οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους φοιτητές που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση ως μελλοντικούς συνεργάτες και όχι ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

Mediterranean
Στιγμιότυπο από την ενότητα Professional Experts της Ημερίδας

Ακολούθησε η ενότητα των γενικών Διευθυντών οι οποίοι περιέγραψαν τις μελλοντικές τάσεις της Φιλοξενίας σε επίπεδο παροχών και υπηρεσιών, με καλεσμένους τον κο Ευριπίδη Τζήκα (Νοvotel Athens), κ. Kωνσταντίνο Πλέτσα (Grecotel: Luxury Hotels & Resorts in Greece), κ. Αργύρη Νταουλιάρη (Αmalia Chain Hotels), κ. Παναγιώτη Λιάρο (Mitsis Hotels) και τον κ. Kωνσταντίνο Γάσπαρη (Wyndham – Zeus International).

Τα έγκριτα στελέχη αναφέρθηκαν στην ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας και πώς αυτή επηρεάζει το τελικό προσφερόμενο προϊόν. Στη συνέχεια οι ομιλητές εστίασαν στο υψίστης σημασίας θέμα της ασφάλειας των επισκεπτών αλλά και του προσωπικού σε όλα τα επίπεδα, παραθέτοντας το πρόσφατο συμβάν στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018 και τη συντονισμένη προσπάθεια που έγινε για τη διάσωση του κόσμου από το ξενοδοχείο που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Mediterranean
Στιγμιότυπο από την 3η ενότητα της Ημερίδας

Στην τρίτη ενότητα The Owners’, CEOs’ & Government Perspectives, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του τουρισμού διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την αποτελεσματική δημιουργία υποδομών. Η Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του κλάδου όπως ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Aldemar Hotels & Resorts και η κα. Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Navigator Shipping Consultants, τοποθετήθηκαν για τις υποδομές που η Ελλάδα και οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να δημιουργήσουν για την ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας.

MediterraneanΣτην τελευταία ενότητά της, η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ένα ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας και τις νέες τάσεις, καθώς και την ταυτότητα της ελληνικής κουζίνας με συντελεστές εξαιρετικούς chefs όπως ο κ. Zαν Λουί Καψαλάς- Chef, Golden Catering, καθώς και Food & Beverage Directors μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων όπως ο κ. Αλέξανδρος Ευστρατιάδης – F & B Coordinator, Divani Collection Hotels και ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζηδάκης- Οperations Director, Grecotel Chain Hotels, αλλά και ο κ. Αναστάσιος Τόλης – Επίτιμος Πρόεδρος, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων. Βασικό θέμα συζήτησης των προσκεκλημένων ήταν η Ελληνική γαστρονομία και πώς αυτή συμβάλλει στην προώθηση του Τουριστικού προϊόντος. Πόσο σημαντική, δηλαδή, είναι η σύνδεση των πρώτων υλών με το τοπικιστικό στοιχείο και πόσο αυτή η διαδικασία επηρεάζει τον προορισμό.

Σημειώνεται ότι την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Νομικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας