Το Metaxa Hospitality Group παραμένοντας προσηλωμένο στη διαχρονική του προτεραιότητα για  Βιώσιμη Ανάπτυξη, υπηρετώντας στην πράξη την Βιώσιμη Φιλοξενία για όλους, δημοσιοποίησε την ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022, η οποία έχει υλοποιηθεί με αναφορά στα νέα διεθνή πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης GRI Standards 2021.

Η συγκεκριμένη έκθεση διαρθρώνεται σε τέσσερις στρατηγικούς άξονες: Ο Όμιλος και η πορεία του προς τη βιώσιμη φιλοξενία, οι πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, οι περιβαλλοντικές του δράσεις και η φροντίδα για τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση της διαχείρισης και τις επιδόσεις του Ομίλου σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης για τα τρία (3) τελευταία έτη, διαμορφώνοντας μια βάση σύγκρισης.

Για την ορθή διεξαγωγή της έκθεσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI 2021, πραγματοποιήθηκε  ενδελεχής ανάλυση ουσιαστικότητας (materiality analysis) των θεμάτων του Ομίλου που αφορούν στις επιδράσεις του σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης.

Παράλληλα, στην έκθεση αποτυπώνεται και η εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals) και του ανανεωμένου Οδηγού Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών (2022),  όπως στις εκθέσεις των προηγούμενων ετών.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω, διαμορφώθηκε ένας εσωτερικός μηχανισμός άντλησης πληροφοριών και διαδικασιών, ο οποίος λειτούργησε συντονισμένα με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων των ξενοδοχείων και των κεντρικών υπηρεσιών του Ομίλου, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για τα επόμενα χρόνια, όπου οι διαδικασίες Δημοσίευσης Απολογισμών Βιώσιμης Ανάπτυξης θα είναι πιο απαιτητικές λόγω των νέων Ρυθμιστικών Πλαισίων.

Στόχος του Ομίλου μέσω αυτής της ολιστικής προσέγγισης διεξαγωγής της έκθεσης βιωσιμότητας με νέα διεθνή πρότυπα είναι η διαφάνεια στην αποτύπωση των πληροφορίων και η δυνατότητα σύγκρισης με άλλους ομίλους σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος εκδίδει ετήσιες Εκθέσεις Βιωσιμότητας από το 2018, ενώ εξέδωσε τον 1ο απολογισμό Βιωσιμότητας το 1999.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, κ. Ανδρέας Μεταξάς, δήλωσε σχετικά:

«H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της διαδρομής μας υπηρετώντας στην πράξη την Βιώσιμη Φιλοξενία για όλους. Με χαρακτήρα «Think GlobalAct Local» ανταποκρινόμαστε εγκαίρως στις παγκόσμιες τάσεις για τουριστικές εμπειρίες, με κριτήρια Βιώσιμης Ανάπτυξης. Έχουμε διαμορφώσει μια στρατηγική μακράς πνοής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξή μας, με συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεσης βιωσιμότητας που διεξήχθη βάσει των νέων διεθνών πρότυπων GRI, επιβεβαιώνοντας το σκοπό μας για Εταιρική  Διακυβέρνηση Υψηλών Προδιαγραφών».

 Λίγα λόγια για το Metaxa Hospitality Group

Το Metaxa Hospitality Group είναι κορυφαίος ελληνικός Όμιλος παροχής υπηρεσιών αυθεντικής

φιλοξενίας, αναγνωρισμένος με διεθνή́ βραβεία και πιστοποιήσεις. Ξεκίνησε στην Κρήτη το 1975 από τον αείμνηστο Νικόλαο Μεταξά, το έργο του οποίου συνεχίζει η

οικογένειά του. Ο Όμιλος λειτουργεί με γνώμονα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία και επισκέπτες βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του.

Ο Όμιλος σήμερα δραστηριοποιείται:

Α) στην Κρήτη, με  τα ξενοδοχεία «Creta Maris Resort», στη Χερσόνησο του Ηρακλείου,  «TUI Magic Life Candia Maris», στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, και το συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο της Κρήτης και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.

Β) στη Σαντορίνη,  με  τη συλλογή «Santo Collection Resort & Villas» που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία  «Santo Pure Oia Suites & Villas», «Santo Mine Oia Suites» και 2 υπερπολυτελείς βίλες, «The Villas by Santo Collection», συνολικής έκτασης 1.195 τ.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας