εστίαση, ΣΔΞΑ, Έκθεση, Economist, ΣΕΤΕ, Marriott, COVID-19, ΠΝΠ, πανδημία, ΠΟΤ, κορονοϊός, τουρισμός, ΕΦΕΤ, UFI, απώλειες, μέτρα, ΞΕΕ, τουρισμό, ΦΕΚ, κορωνοϊός, brand, πρωτόκολλα, ΠΟΞ

Τα πρώτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις της ΕΕ είναι ήδη σε εξέλιξη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες κονδύλι ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που προτίθεται να διαθέσει η κυβέρνηση της Δανίας σε εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων για τα events στα οποία θα συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα και που αναγκάστηκαν να τα ακυρώσουν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αυτό ήταν το πρώτο αίτημα για κρατική βοήθεια που κατατέθηκε και πήρε «πράσινο» φως από την Κομισιόν.

Οι Βρυξέλλες έχουν δηλώσει πως λόγω του κορονοϊού θα χαλαρώσουν οι κανόνες και οι δημοσιονομικές υποχρεώσεις των χωρών μελών προκειμένου να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την επιδημία. Η Κομισιόν δηλώνει πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλα τα κράτη μέλη, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα που θα περιορίσουν τις οικονομικές απώλειες που έχει προκαλέσει η κρίση του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα η Κρατική Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 500(!) δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη και θωράκιση των γερμανικών επιχειρήσεων απέναντι στον κορονοϊό. Το Βερολίνο ετοιμάζει παράλληλα και σημαντικές φοροελαφρύνσεις κάτι που όπως τονίζεται θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια στο γερμανικό δημόσιο.

Πάντως το πρόβλημα με τον κορονοϊό συνεχώς διευρύνεται στην Ευρώπη. Σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Π. Σάντσεθ κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 4.000 ενώ οι νεκροί από τη νόσο έχουν ανέλθει στους 120. Η Βουλή της Βουλγαρίας επίσης ενέκρινε την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρόλο που τα κρούσματα είναι μόλις 23 και υπάρχει και ένας νεκρός.

Στην Ιταλία που είναι το επίκεντρο της επιδημίας στην Ευρώπη σημειώθηκαν χθες μέσα σε ένα 24ωρο 3.000 νέα κρούσματα ξεπερνώντας συνολικά τα 15.000, ενώ έχουν καταγραφεί 1.016 θάνατοι στη χώρα από τον κορονοϊό. Σε όλη την Ευρώπη εντείνονται τα μέτρα προστασίας, ενώ πυκνώνουν και οι πρωτοβουλίες για τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρωτοφανής κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας